12.10.2024.

06:40

Foto: AP/Photo

Sport

Điga kupio poverenje Milojevića! Od bonusa do igrača sa najvećom minutažom u Crvenoj zvezdi!

Koliko ga pedantni stručnjak iz Aranđelovca ceni potkrepljuje činjenica da, Điga od početka prvenstvene sezone ima ubedljivo najveću minutažu u dresu ekipe iz Ljutice Bogdana. U Superligi Srbije i Ligi šampiona, momak iz Bobo-Đulasa sakupio je ukupno 1.047 minuta na terenu, čime je postao ubedljivi lider po ovom parametru u taboru crveno-belih. Sledeći po minutaži je slovenački reprezentativac Timi Maks Elšnik (26), koji je od dolaska upisao 909 minuta.

Điga je od početka domaćeg šampionata na sedam utakmica odigrao svih 90 minuta, dok je na susretima protiv Tekstilca i Novog Pazara proveo nešto manje vremena na terenu. Kada je reč o evropskoj sceni, igrao je od prvog do poslednjeg minuta na dvomeču protiv Bode Glimta, kao i u duelima protiv Benfike i Intera.

Informer

Starsportphoto

Naser Điga

Stigao je Điga prošlog leta na pozajmicu u redove srpskog šampiona, uz mogućnost da na kraju sezone bude otkupljen za 2,2 miliona evra. Mladi defanzivac je tokom ovog proleća dobio i srpski pasoš, u međuvremenu se etablirao kao jedan od najvažnijih igrača u defanzivi crveno-belih, pa je postalo jasno da će Vladan Milojević defintivno zadržati u timu. 

Za mladog fudbalera koji još uvek važi za "bonusa" u ekipi iz Ljutice Bogdana letos su se raspitivali brojni klubovi, ali je Crvena zvezda odlučila da ga zadrži i zaključa ugovorom do 2028. godine. Naime, član nemačke Bundeslige, Hofenhajm, bio je prvi u redu da sebi obezbedi usluge sjajnog štopera, za kojeg je bio spreman da izdvoji od šest do sedam miliona evra. Osim ekipe iz Sinshajma, prema našim ranijim saznanjima interesovanje za snažnog defanzivca pokazali su francuski Lans i engleski Kristal palas, ali do dogovora nije došlo.

Informer

Naser Điga

Standardni reprezentativac Burkine Faso uspeo je da se nametne treneru Milojeviću i zajedno sa Urošem Spajićem formira pouzdan štoperski tandem, koji iz utakmice u utakmicu pruža sigurnost u defanzivi. Mladog fudbalera odlikuje izuzetna preciznost, posebno u kraćim povratnim pasovima, dok se ističe i u gotovo nepogrešivim dodavanjima udesno.

Ukoliko nastavi sa ovakvim partijama, nema sumnje da će ostati jedan od glavnih aduta u timu srpskog prvaka.