27.06.2024.

13:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Nedimović se oglasio posle ostavke: Tačno je!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je pala prva ostavka u FSS posle debakla u Nemačkoj. Dan nakon povratka fudbalera Srbije i selektora Dragana Stojkovića iz Nemačke, posle kraha na Evropskom prvenstvu, Nedimović je odlučio da napusti pomenutu funkciju u Fudbalskom savezu. 

- Tačno je, podneo sam ostavku. Ostavka govori sama za sebe, za sad je to tako i toliko - rekao je kratko za Sputnjik Nedimović, koji inače nije putovao sa timom u Nemačku.

Nedimović je inače bio protiv toga da se Piksiju produži ugovor pred Evropsko prvenstvo, ugovor u kom se selektor zaštitio klauzulom od milion evra u slučaju prevremenog raskida saradnje. Smatrao je da je pošteno da u slučaju eliminacije u prvoj rundi EP selektor bez naknade napusti poziciju na kojoj se nalazi. 
 

Informer

"Orlovi" su razočarali izdanjem na prvom Evropskom prvenstvu posle 24 godine. Na tri utakmice uspeli su da osvoje svega dva boda i jednom da zatresu mrežu protivnika, Luka Jović protiv Slovenije. Selektor Stojković je po povratku u Beograd rekao da reprezentacija nije doživela fijasko, te da je ponosan je fudbalere koji su dali sve od sebe. Međutim, čelnici Fudbalskog saveza Srbije u narednih nekoliko dana razrešiće dužnosti Piksija i pokušaće da ubede Slavišu Jokanovića da prihvati posao selektora reprezentacije Srbije, koji mu je izmica u nekoliko navrata u prošlosti.

Podsećamo, i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović napušta Fudbalski savez.

- Što se tiče moje ostavke, ja sam još pre Evropskog prvenstva najavio da napuštam funkciju. Imamo mi o bitnijim stvarima da pričamo, ko će da zameni ove igrače, kako ćemo da se kvalifikujemo na Mundijal, zabrinut sam za naš fudbal - istakao je Šurbatović.

Bonus video