03.07.2024.

05:42

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Sport

Rade bez milosti, opet isprozivao Sergeja: Kad se gine za nacionalnu selekciju...

Fudbalska reprezentacija Turske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Lajpcigu pobedila Austriju sa 2:1. Dvostruki strelac za Tursku bio je Merih Demiral u prvom i 59. minutu, a gol za Austriju postigao je Mihel Gregorič i 66. minutu.

analizi susreta na RTS-u Bogdanović je pohvalio odbranu Turske, posebno ga je oduševio  dvostruki strelac koji je, kako kaže,  pokazao da može biti lider iako igra u Saudijskoj Arabiji, te isprozivao Sergeja Milinkovića Savića. Podsećamo, posle remija sa Slovenijom na Evropskom prvenstvu Rade je rekao da je "Sergej trčao kao baba".

- Moram da kažem, da se izvinim svima, zbog toga što sam govorio da je liga Saudijske Arabije loša. Kada imate srce, znanje, personaliti, kad se gine za nacionalnu selekciju... Demirel vam je primer. Najbolji igrač na terenu, pokupio je sve što može da se pokupi na terenu. Eto, igra u Saudijskoj Arabiji i ta predrasuda je pala i izvinjavam se svima - rekao je Bogdanović.

Informer

Mada, možda je Rade mislio i na Vladimira Stojkovića, koji mu je pre nekoliko dana zamerio da u nekim situacijama preteruje sa kritikama i da mora da pogleda neku utakmicu saudijske lige.

- Ja slušam Radeta Bogdanovića. Volim te ljude koji imaju hrabrosti i dosta toga kaže kako jeste. Ali, u poslednje vreme, malo je osetio narod, postao je populista i osetio je šta narod voli. U nekim situacijama, malo preteruje. Mogu da shvatim da ne ceni saudijsku ligu. Ali, prvo moraš da se informišeš, da pogledaš neku utakmicu. Ne igra se fudbal samo u Nemačkoj. Tako da, mislim da treba malo da se posveti, ako ga zanima fudbal, da vidi koliko je Sergej pretrčao, koliko je Mitar pretrčao - rekao je Stojković nedavno.

SVI PAROVI ČETVRTFINALA

Portugal - Francuska (5. jul od 18 časova - Hamburg)

Nemačka - Španija (5. jul od 21 čas - Štutgart) 

Engleska - Švajcarska (6. jul od 18 časova - Diseldorf) 

Turska - Holandija (6. jul od 21 čas - Berlin)