Autor: Informer.rs

11.03.2021.

09:21

Foto:

Sport

IZ LAŽNE DRŽAVE PRETE ŠPANCIMA! Iz Prištine poslali novu poruku!

Naime, Fudbalski savez Španije tretiraće svog rivala iz kvalifikacione grupe kao selekciju "teritorije Kosovo". Neće imati status države, već će se govoriti o selekciji "teritorije Kosova", pošto Španija Kosovo i Metohiju smatra delom Srbije.

Zastava neće biti istaknuta pored španske, kao što se radi sa zastavama suverenih država, a himna će biti najavljena kao "muzika sa teritorije Kosova". Ovi detalji odnose se i na nacionalni televizijski prenos, u kome komentatori neće moći da pominju Kosovo kao nezavisnu državu, već sve mora da bude prilagođeno tome da se govori o "teritoriji Kosovo".

Ovo je razbesnelo FS lažne države, a oglasio se predsednika tog saveza, Agima Ademija.

Informer

Stižu pretnje iz lažne države

- Naš savez je punopravni član UEFA i FIFA, sa istim pravima i obavezama kao i drugih 55 i 211 saveza članova. Moramo da igramo mečeve po pravilima UEFA i FIFA i prema osnovnim principima sporta. Poštujemo FS Španije, ali nećemo prihvatiti bilo kakvo kršenje pravila, posebno naših prava kao nacije - poručio je Ademi za "Marku", dok su iz lažne države ranije zapretili da neće igrati meč.

Ministarka inostranih poslova Španije Aranča Gonzalez Laja istakla je da "meč mora da se igra po pravilima FIFA", dok su iz FS Španije istakli da će oni samo poštovati pravila koja im Ministarstvo inostranih poslova bude nametnulo.

Čini se ipak da će meč između Španije i tzv. Kosova 31.marta biti odigran sa simbolima takozvane države sa intoniranjem njihove himne.