• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2021

07:54

ŠPANCI, SVAKA ČAST! Pošteno su iznervirali političare iz lažne države!

Fudbal

ŠPANCI, SVAKA ČAST! Pošteno su iznervirali političare iz lažne države!

Podeli vest

Španci su pošteno iznervirali političare iz lažne države Kosovo

Naime, Španci su potvrdili da će igrati sa tzv.Kosovom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 31.marta, iako ga ne priznaju kao državu, ali po njihovim uslovima.

Fudbalski savez Španije tretiraće svog rivala iz kvalifikacione grupe kao selekciju "teritorije Kosovo". Neće imati status države, već će se govoriti o selekciji "teritorije Kosova", pošto Španija Kosovo i Metohiju smatra delom Srbije.

Zastava neće biti istaknuta pored španske, kao što se radi sa zastavama suverenih država, a himna će biti najavljena kao "muzika sa teritorije Kosova". Ovi detalji odnose se i na nacionalni televizijski prenos, u kome komentatori neće moći da pominju Kosovo kao nezavisnu državu, već sve mora da bude prilagođeno tome da se govori o "teritoriji Kosovo".

Zbog ovoga su poludeli iz države koju iz grupe ne proznaju pored Španaca, ni Grčka ni Gruzija. Prete iz Prištine da neće da igraju, ukoliko im se ne ukaže poštovanje kao suverenoj državi kao i svim ostalim rivalima iz grupe.

 

U međuvremenu je na španski tretman rivala reagovala i kosovska političarka Vljora Čitaku, biša ambasadorka nepostojeće države u SAD. Ona je na post o najavi tri utamice Španaca gde i piše da igraju sa "teritorijom Kosovo", ostavila komentar na koji je sigurno jako ponosna. Može da piše šta hoće, Ksovo je Srbija.

Španija i tzv. Kosovo igraju 31. marta u Sevilji, a "Furija" će pre toga odigrati i mečeve sa Grčkom i Gruzijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija