Autor: Informer.rs

16.11.2021.

13:06

Foto: Reuters

Sport

DO 2025. BIĆEMO PRVACI EVROPE ILI SVETA! Hrabra prognoza Veljka Paunovića, koji je 2015. pokorio svet!

Pobedom nad Portugalom (2:1) fudbaleri Srbije pokazali su da mogu da igraju i da se nadigravaju sa svima, pa makar to bile i najbolje selekcije sveta. 

Srpski trener Veljko Paunović, koje sa sa Orlićima osvojio svetsku titulu 2015. godine na Novom Zelandu, bio je presrećan posle pobede nad Portugalcima

- Mnogo sam srećan zbog našeg naroda i reprezentacije. Bravo za momke, bravo za selektora! Navijali smo kod kuće i mnogo se obradovali Mitrovićevom pobedosnom golu, kao i igri celog tima. Moja deca su nosila srpske dresove, navijali i radovali se kao ludi. Ovo je veliki uspeh za naš fudbal i zemlju. Ponosan sam što sam Srbin. - poručio je za Žurnal Veljko Paunović.

- Do 2025. osvojićemo svetsko ili evropsko prvenstvo - hrabro je prognozirao Veljko Paunović.

Informer

Veljko Paunović

Nekoliko fudbalera sa Novog Zelanda imalo je i važne uloge tok čitavih kvalifikacija. 

Sergej Milinković-Savić, Predrag Rajković, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Marko Grujić i Mihailo Ristić - momci koji su se okitili svetskom krunom kao juniori sada će imati priliku da se okušaju i na Mundijalu.

- Ponosan sam na sve njih. Zbog različitih okolnosti Radonjić, Jović i Lukić nisu putovali na Novi Zeland. Vlahović i Terzić su stasali u generaciji mog saradnika Marka Mitrovića, Aleksandar Mitrović u timu omladinaca, osvajača EP 2013. Posebno se radujem što konačno imamo generaciju veterana i iskusnih igrača, koji su prave vođe i primeri poput Tadića, Stefan Mitrovića, Кostića...  dodaje Paunović

Posebne zasluge za ovaj uspeh, Paunović je uputio selektoru Orlova, Draganu Stojkoviću Piksiju

- Piksi sve režirao, fudbalski je genije. Bio je moja inspiracija dok sam bio mlad igrač. Pohvale zaslužuje i njegov stručni štab, svi su moji veliki prijatelji.

Informer