Autor: Informer.rs

13.04.2022.

08:53

Foto: Starsportphoto

Sport

PROGOVORIO SUDIJSKI STRUČNJAK! Da li je Partizan oštećen protiv Čukaričkog?

Mnogo bure izazvao je detalj sa Banovog brda, meč između Čukaričkog i Partizana (0:0). Brđani su odoleli Partizanu, ali ko zna šta bi bilo da je u 10. minutu glavni arbitar meča Novak Simović pokazao crveni karton Bojanu Kovačeviću kada je kao poslednji igrač odbrane domaćina oborio Rikarda u punom sprintu.

Bivši fudbalski sudija Radovan Raka Đurović smatra da je sudija morao da pokaže crveni karton fudbaleru Čukaričkog.

Takođe, Zdravko Jokić, zvanični sudijski ekspert Fudbalskog saveza Srbije, potvrdio je da je Partizan oštećen na meču protiv Čukaričkog u nedelju veče.

- To se, pre svega, odnosni na situaciju iz ranog dela utakmice kada je Bojan Kovačević kao poslednji igrač odbrane oborio Rikarda Gomeša, a Novak Simović je dao samo žuti karton - kazao je Jokić i objasnio:

- Ovde se radi o očiglednom sprečavanju gol šanse. Gleda se kontrola lopte, postoji pet kriterijuma. Ono što je bitno je da igrač ima kontrolu lopte, da li je daleko da nastavi akciju. Bitan je raspored igrača, bitno je mesto prekršaja, raspored odbrambenih i distanca gde se desio prekršaj desio. Poslednji stav kaže da je igrač fauliran i da li bi se vrlo verovatno postigao gol. Ovde nema sumnje da ima situaciju da postigne pogodak, znači trebalo je da bude crveni karton - rekao je Jokić.

Informer

 

Posle meča je Saša Ilić rekao da je njegov igrač zaslužio crveni karton, pa je dan kasnije ostao bez posla, dok su iz Partizana žestoko udarili po sudiji.

- Posle nedosuđenog, očiglednog jedanaesterca na meču sa Napretkom iz Kruševca u 60. minutu, što je kasnije potvrđeno i analizama, na Banovom brdu nastavljena je krađa bodova Partizanu u režiji “ljudi u crnom”. Smatramo da Sudijska komisija na čelu sa gospodinom Dejanom Filipovićem napokon ima laku odluku pred sobom, a to je da delegira Novaka Simovića kao glavnog arbitra na predstojećem večitom derbiju, jer se posle utakmice Čukaričkog i Partizana je pokazao i dokazao svom prijatelju, komšiji i zemljaku iz Crvene zvezde da to zna i može da odradi na “pošten način”. Posle jučerašnje utakmice nam je apsolutno jasno da se ne radi o sudijskim greškama na štetu našeg kluba, već o zloj nemeri koja direktno kroji poredak i stanje na tabeli Superlige Srbije. Bez obzira na svu štetu i nepravdu koja nam je naneta sa predumišljajem, Partizan će se do kraja prvenstva boriti samo na terenu – pošteno. Daćemo 101 posto svojih mogućnosti da osvojimo šampionsku titulu tamo gde se poštena borba i odvija – na zelenom pravougaoniku, pošto samo tako i znamo - kaže se u saopštenju kluba iz Humske.

Bonus video