Autor: Informer.rs

07.08.2022.

00:40

Foto: Starsportphoto

Sport

PIKSI, RADUJ SE! KAKAV DAN ZA SRPSKI FUDBAL! Reprezentativci se RASPUCALI! Prvo Mitrović i Jović, pa onda STRAŠNI TANDEM iz Torina! (VIDEO)

Najpre je Aleksandar Mitrović postigao dva gola u remiju Fulama sa Liverpulom i bio najbolji pojedinac meča.

Potom je kapiten Orlova Dušan Tadić asistirao u pobedi Ajaksa nad Fortunom i ispisao istoriju holandskog fudbala, da bi zatim i Luka Jović pogodio u porazu Fiorentine od Betisa u Sevilji u pripremnom meču.

Šlag na tortu Orlova, došao je iz Torina, gde je tandem srpskih reprezentativaca Nemanja Radonjić i Saša Lukić postigao po gol i po asistenciju u trijumfu Bikova, koji su prošli dalje u italijanskom kupu.

Njihova ekipa savladala je Palermo sa 3:0, a bivši fudbaler Crvene zvezde je na debiju u takmičarskim utakmicama za Bikove upisao gol i asistenciju, dok je gol dao i Saša Lukić, a zanimljivo je da je pre gola sjajan prodor imao upravo Radonjić, posle čijeg pokušaja je na odbijenu loptu naleteo Lukić i zatersao mrežu.

Radonjić je duplirao vođstvo, kada je glavom dao gol i to na asistenciju nekadašnjeg igrača Partizana, dok je konačnih 3:0 postavio Pjetro Pelegri u 79. minutu.

Nema sumnje da je Torino sa tandemom Radonjić-Lukić dobio ubitačnu srpsku kombinaciju, dok selektor Dragan Stojković Piksi zadovoljno trlja ruke pred izazove koje Orlove čekaju na Mundijalu u Kataru. Do tada će već imati uigrane reprezentativce iz redova Bikova.

Daleko je 24. novembar i susret sa Brazilom na startu Svetskog prvenstva u Kataru, ali ako naši Orlovi ovako nastave, neće nas glava pobeliti pred meleve sa petostrukim svetskim prvakom, Kamerunom i Švajcarskom.