Autor: Informer.rs

31.08.2022.

17:30 >> 21:58

Foto: Starsportphoto

Sport

BURAN DERBI OBELEŽIO PROJEKTIL BUKARIJA, PENAL POSLE VARA I PAKLENA ATMOSFERA! Večitima po bod, igrači popadali po terenu! (VIDEO)

Prvo poluvreme "večitog derbija" mogao je da ima i drugačiji epilog! Jeste Crvena zvezda bila ofanzivnija i opasnija, to je krunisala i prelepim golom Bukarija u 27. minutu meča, ali imao je i Partizan u finišu izvanredne prilike preko Meniga i Markovića, ali je Borjan ostao nesavladan!

Prvo je Menig promašio celu loptu u 37. minutu, da bi sjajni refleks kapitena Zvezde spasio crveno-bele  pet minuta kasnije, kada se umalo u strelce upisao Marković!

Bio je ljut Petrić na poluvremenu, ostalo je nejasno na koga, a sigurno je imao mnogo toga da kaže svojim izabranicima u svlačionici! 

Informer

 

Izleda da je to što im je rekao urodilo plodom! Već u 52.minutu sudija Mitić je zaustavio igru da bi pogledao VAR! Bilo je kontakta između Kataija i Živkovića na ivici kaznenog prostora i arbitar je pokazao na belu tačku! Bibras Natho je izašao kao pobednik u duelu sa Milanom Borjanom, a Partizan je zaigrao bolje, angažovanije i opasnije.

Najbolja prilika do kraja susreta viđena je za Partizan!  Sanogo je napravio ogromnu grešku, lopta je došla do Rikarda u 73. minutu, koji iz dobre pozicije šutira pored gola...

I jedni i drugi su izgarali na terenu, meč je očekivano bio pun naboja, a debitanti na klupi dva najveća srpska kluba, Gordan Petrić i Miloš Milojević, morali su da se zadovolje bodom. Korektan posao obavio je još jedan debitant, sudija Milan Mitić

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:1)

Stadion Partizana                                  Sudija: Milan Mitić

Strelci: Bukari 27. minut, Natho 56

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Traore, Belić (od 66. Jović) - Dijabate, Natho (od 84. Fejsa), Menig (od 66. Andrade) - Rikardo (89. minut Baždar).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić (od 57. Gobeljić) - Sanogo, Kanga - Bukari, Katai (od 84. Kulibali), Ivanić (od 67. Kangva) - Pešić (od 67. Mitrović)

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

KRAJ! Svi igrači su popadali na travu!

90. minut - Igraće se još pet minuta u Humskoj!

89. minut - Baždar menja Rikarda.

88. minut:  Pokušao je potom Bukari da centrira, ali oprezan je Aleksandar Popović....

84. minut - Kulibali menja Kataija, a Natha Fejsa!

76. minut - Dribla Živković, lako je prošao prošao Mitrovića, centrirao, ali je Zvezdina odbrana dobro postavljena...

74. minut -Bukari je hteo da uposli Kataija, ali je odlično reagovao Partizanovo štoper Marković.

73. minut - Au kakva šansa za Partizan je sada otišla u nepovrat! Sanogo je napravio ogromnu grešku, lopta je došla do Rikarda, koji iz dobre pozicije šutira pored gola...

Informer

 

70. minut - Sjajno je driblao mladi Jović, faulirao ga je Milunović. Slobodan udarac iskosa sa leve strane, ali rezultat je ostao nepromenjen

Informer

 

69. minut - Zapretila je sada Zvezda preko Kataija, koji šutira preko gola...

67. minut - Ivanića menja Kangva, a Pešića Mitrović

65. minut - Na povredu se požalio Kristijan Belić, a sprema se dvostruka izmena u Partizanu. Na teren će Jović i Andrade umesto Belića i Meniga!

64. minut - Sve je bolji i opasniji sada Partizan...

60. minut - Kanga je pokušao iz velike udaljenosti, ali daleko je od desne stative...

Informer

 

57. minut - Marko Gobeljić je zamenio Rodića. On je otišao desno, a Eraković  levo

56. minut - GOOOOL! Natho je matirao Borjana sa bele tačke!

52.minut: VAR! Sudija Mitić je zaustavio igru, bilo je kontakta između Kataija i Živkovića na ivici kaznenog prostora. PENAL JE!

49. minut - Žuti karton za Mirka Ivanića, koji je povukao Dijabatea s leđa

46. minut - Počeo je drugi deo susreta i novi korner za Zvezdu! Ponovo ga je izveo Kanga, ali nije bilo opasnosti...

Informer

 

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog poluvremena u Humskoj! Zvezda vodi, a Borjan je najzaslužniji što Partizan u finišu nije izjednačio! Dva opasna napada Partizana, prvi je zaustavljen, u drugom je pao Rikardo, ali nema penala...

42. minut - Slobodan udarac za Partizan izveo je Natho, a veliku priliku imao je Marković! Sjajan refleks Borjana spasio je Zvezdu sada!

Informer

 
 
 

40. minut - Sanogo je dobio žuti karton zbog oštrog starta... 

37. minut - NAJBOLJA ŠANSA ZA PARTIZAN! Menig je promašio celu loptu! 

31. minut - Pokušao je sada Dijabate, koji je ušao sa desne strane i gađao u bliži ugao, ali je siguran kapiten Zvezde.

27. minut - GOOOOL! 0:1 - Projektil Bukarija iz voleja! Jedan od najlepših golova Zvezde u Humskoj! Nakon izbijene lopte glavom od strane Slobodana Uroševića usledila je bomba!

24. minut - Kanga je izveo peti korner za Zvezdu, ali mreže i dalje miruju...

Informer

I Danilo Anđušić je došao da podrži Partizan

22. minut - Prekid za Partizan je izveo Natho, nije to bilo dobro, pukla je kontra, a Traore je zaustavio Kataija!

19. minut -Prvi udarac iz ugla za Partizan, ali Živković ga nije najbolje izveo...

Informer

Košarkaš Rade Zagorac je došao da podrži Partizan

17. minut - Pokušao je Seku Sanogo glavom posle kornera Kange, ali ponovo brani Popović.

16. minut - Katai je odlično šutnuo, a Aleksandar Popović je bio na visini zadatka i izbacio loptu u korner

13. minut - Prvi žuti karton na meču! Vujačić je javno opomenut nakon starta nad Bukarijem!

10. minut - Verovali ili ne, prvi napad Partizana preko Dijabatea, koji je srušen, ali Mitić kaže da je Aleksandar Kataji startovao na loptu!

9. minut - Novi korner za crveno-bele! Partizan nikako da priđe golu Borjana! 

5. minut - Drugi korner za goste. Aleksandar Pešić ga je izveo, ali ništa nakon njega...

4. minut - Lepa šansa za Erakovića! Uposlio je Bukari u pravom trenutku mladog defanzivca, ovaj je šutirao iskosa sa desne strane, ali u spoljni deo mreže...

1. minut - Navijači Partizana su napravili bakljadu, a pirotehnička sredstva su dospela i na teren...

20:04 - Malo je kasnio meč, ali upravo je počeo! 

19:59 - Minut ćutanja u čast pokojnog Milutina Šoškića! I Gordan Petrić nosi majicu na kojoj piše "Šole"

Informer

 

19:56 - Srdačan pozdrav Gordana Petrića i Miloša Milojevića koji se znaju sa licence...

19:55 - Navijači Zvezde su ljuti jer im nije dozvoljena koreografija, ali su ipak došli u velikom broju da podže klub! Mladi štoper Crvene zvezde Stefan Leković, koji je stajao kod tunela imao je veliku neprijatost, jer mu je doletela i petarda od strane Partizanovih navijača koja mu je pukla pod nogama.

Informer

 

19:50 - Oko 19.000 ulaznica je prodato za ovaj meč!

19:35 - Na terenu sa novinarkama Arene je Milica Mandić. Naša proslavljena sportiskinja deo konkursa "Arene sport" pod nazivom "Akademija".

Informer

 

19:27 - Trener golmana Nemanja Jovšić sa golmanima Popovićem, Stevanovićem i Lukačem izašli su na zagrevanje u majicama u pomen Milutinu Šoškiću. Dok će prvih 11 izaći u golmanskim  dresovima sa brojem 1. Tokom minute ćutanja na semaforu će biti prikazani inserti iz njegove bogate golmanske karijere.

Informer

 

19:19 - Domaći navijači i na derbiju teraju upravu...

19:12 - Na klupama dva tima nalaze se:

PARTIZAN: Lukač, Ilić, Saničanin, Andrade, Šehović, Baždar, Fejsa, Terzić, Vlahović, Jović, Petković.

CRVENA ZVEZDA: Popović, Mustafa, Kangva, Nikolić, El Fardu Ben, Stanković, Leković, Srnić, Kulibali, Gobeljić, Mitrović.

19:09 - Navijači Partizana vređaju suprugu Milana Borjana, Snežanu.

19:05 - Krenule su da sevaju varnice u Humskoj! Grobari pevaju pesmu Milanu Pavkovu...

19:00 - Fudbaleri Zvezde krenuli su u Humsku...

18:42 - Kapiten Partizana, Slobodan Urošević, pred 168. "večiti" derbi poručio je:

- Ne znam da li je najlepši, ali, meni je najdraži gol s Marakane…Zbog Borjana… - rekao je Urošević

Informer

 

18:29 - Ukoliko ste propustili ovu informaciju, Ohi Omoidžuanfo je došao kao veliko pojačanje iz Norveške u januaru, ali je već napustio Crvenu zvezdu za obeštećenje od oko 1.000.000 evra. Opširnije pročitajte OVDE

18:01 - U poslednjoj deceniji strah u kosti se uvukao fudbalerima u crveno-belim dresovima, koji kao da ih parališe kako kroče na stadion ljutog rivala! Poslednji put kada su se radovali igrači iz Ljutice Bogdana u komšiluku bilo je u jubilarnom, 150. večitom derbiju, koji je završen pobedom 1:2, a igrao se davne 2016. godine!

17:54 - Svestan je Miloš Milojević koliko je važan predstojeći meča za oba tabora.

Nema potrebe najvaljivati važnost i veličinu ovog susreta. Večiti derbi je uvek poslastica srpskog fudbala. Očekujem mnogo žara i borbe. Poznajem filozofiju igre kolege Petrića i mislim da Partizan ima kvalitet za nejgove ideje. Imaju naše poštovanje iako rezultati na početku sezone nisu bili kakve su očekivali. Mi ćemo morati da pokažemo kvalitet i da igramo za gol- rekao je Milojević!

Informer

 

17:48  - Trener Partizana Gordan Petrić pred 168. "večiti" derbi, kaže pred utakmicu da ne bi bio zadovoljan nerešenoim ishodom protiv velikog rivala.

Informer

 

- To sve zaivsi kakva će utakmica biti na terenu. Ako mi budemo imali problematiku tokom utakmice i oni budu bolji u nekom trenutku, naravno da ću biti. Ali pred utakmicu naravno da nisam zadovoljan - kazao je Gordan Petrić i dodao da crno-beli ne mogu da ga iznenade:

17:46 - Partizan je posetio nekadašnji fudbaler Mančester junajteda i reprezentativac Francuske Mikael Silvestre.

17:38 - Nikad veći broj inostranih fudbalera u večitom derbiju! Ukupno 20 stranaca čeka priliku da se pokaže u najiščekivanojoj utakmici u srpskom fudbalu! Osam internacionalaca nose crno-beli dres, dok ih čak 12 ima u taboru srpskog šampiona. Tu su i oni koji su postavili nove rekorde, poput Rikarda Gomeša i El Fardua Bena....

Informer

 

17:35 - Uoči derbija  iz Italije stiže vest da se Zvezdin defanzivac Strahinja Eraković nalazi na meti dva tima iz Serije A. Opširnije OVDE

17:31 - Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odredila je Milana Mitića (36) za glavnog arbitra, ovo će mu biti debitanski derbi

17:30 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Partizan-Crvena zvezda, ali i zanimljivosti uoči samog susreta.  Uživo TV prenos večitog derbija možete pratiti na kanalu Arena sport 1 Premium