Autor: Informer.rs

09.10.2022.

12:58

Foto: fss.rs

Sport

PIKSI PROTIV VELIKOG PRIJATELJA! Stojković, Savićević i Dika nasmejani najavili ishod žreba!

Izvlačenju parova prisustvovala je evropska fudbalska elita, a selektor Dragan Stojković i njegov veliki prijatelj Dejan Savićević, predsednikom FSCG, i Dika Stojanović ovekovečili su momenat.

Samo nekoliko minuta kasnije saznali su da će biti u istoj grupi i boriti se za plasman na Evropsko prvenstvo. Piksi i Dika pre žrebanja u Frankfurtu, družili su se sa još jednom legednim  i ikonom Zvezde, Dejanom Savićevićem. 

Informer

 

Stojković je posle žreba rekao da je sa Dejom nedavno u Budvi, samo pomenuli mogućnost da se dve reprezentacije susretnu u grupi kvalifikacija za Euro.

- Nismo pričali, možda smo kroz razgovor provukli da ne bi možda trebalo da budemo u grupi, ali što da ne, biće to dobro druženje u Beogradu i Podgorici - rekao je Piksi malo posle žreba u Frankfurtu.

Srbija je iz drugog šešira čekala potencijalne rivale i imala je mnogo sreće. Iz prvog je izvukla jednog od najpoželjnijih rivala, selekciju Mađarske i tako izbegla Belgiju, Španiju, Italiju i još neke velikane. Potom smo dobili Crnu Goru, Bugare, koje vodi naš Mladen Krstajić, i na kraju Litvance. Jasno je da su Orlovi favorit u svojoj grupi, pa se otvaraju vrataza odlazak na Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igraće će od marta do novembra 2023, a završni turnir u Nemačkoj na programu je od 14. juna do 14. jula 2024. godine.

Otvaranje šampionata je na Alijanc Areni u Minhenu, dok će finalna utakmica biti odigrana na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Bonus video