09.10.2022.

16:36

Foto:

Sport

BIĆE NEIZVESNO DO KRAJA! Selektor Crne Gore posle žreba: SRBIJA I MAĐARSKA SU IZVANREDNE EKIPE!

Crna Gora će u kvalifikacijama za EP 2024. igrati u grupi G sa Srbijom, Bugarskom, Mađarskom i Litvanijom.

- Dobili smo jednu rezultatski veoma zahtevnu grupu. Srbija i Mađarska u poslednje vreme prikazuju izvanredne partije. Pokazatelj toga je učešće Srbije na Mundijalu. To je ekipa koja je izuzetno homogena. Dragan Stojković je na najbolji mogući način uklopio ekipu, vidite i sami kakve rezultate postižu. Mađarska iz godine u godinu napreduje i postiže izvanredne rezultate. Pokazala je to i Liga nacija i utakmice sa Engleskom i Nemačkom. Ima malo i simbolike - naša selekcija je prvu utakmicu odigrala sa Mađarskom. Nadam se da ćemo i posle ovih utakmica imati lep osećaj kao posle one prve - rekao je Radulović, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

Informer

Utakmice kvalifikacija za EP 2024. biće odigrane od marta do novembra naredne godine. UEFA je saopštila da će naknadno da objavi raspored utakmica.

- Bugarska sa novim selektorom Mladenom Krstajićem kreće u formiranje nove ekipe. Poslednji rezultati su im bili za poštovanje. Litvanija je zbog putovanja i vremenskih uslova zahtevna. Nije lako gore igrati. Jedna grupa ujednačenog kvaliteta, biće neizvesno do kraja. Nadam se da ćemo uz veliko požrtvovanje, odgovornost i ispravljanje nekih stvari koje nisu bile dobre u Ligi nacija, uspeti da na kraju ostvarimo svoje ciljeve - poručio je Radulović.