Autor: Informer.rs

05.12.2022.

15:39

Foto: Starsportphoto©

Sport

MITROVIĆ JE NOSIO LONGETU, IGRAČI GINULI ZA SRBIJU POD INJEKCIJAMA... Selektor ne da na fudbalere: Žrtvovanje i rizikovanje karijere mora da se poštuje

Srbija je takmičenje na Mundijalu završila u grupnoj fazi. Piksi se odmah po povratku obratio medijima i bez dlake na jeziku pričao o spoljnim uticajima na njegov tim, te poručio da kod njega nema mešetarenja.

Naravno, Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, bili su u fokusu, zašto Srbija nije igrala sa dva napadača. 

- Znao sam da ne valja, da nećemo moći. Ali, čekate sutrašnji dan da vidite ko će moći da trenira, a ko ne. Pa se opet pokazuje ista slika! Kako da ne brinem zabrinut, kako da budem srećan i da mi bude svejedno, to je nemoguće - rekao je Stojković, a onda sve šokirao:

Informer

 

- Mitrović je poslednji meč odigrao 28. oktobra. Sa takvom povredom, dolazak početkom novembra, možda i ne znate, privatni trener mu je stavio bio longetu i gips. Kada sam to čuo, još veća zabrinutost je bila. Prvi dodir sa lopte 22. ili 23. novembra. I on kao takav kaže "mogu". To je za svako poštovanje. Isto i za Vlahovića, skoro dva meseca van takmičarskog ritma. Ovo što su dali gol-dva, to je ništa šta bi dali da su bili spremni, bilo bi mnogo više golova. Fizička spremnost je bila zabrinjavajuća i to je negde da kažem uzrok, ne i alibi. Mi smo morali da rešimo meč sa Kamerunom u svoju korist, tu se ne govori o fizici...

Piksi je samo hvalio igrače.

- To požrtvovanje, igranje pod injekcijama, rizikovanje karijere da bi igrali za Srbiju. Ginuli su za ovu zemlju. To mora da se poštuje. Ovo je jedan maksimum, a i u toj situaciji bili smo blizu da prođemo dalje".

Informer

 

Već na okupljanju 14. novembra znao je selektor da neće sve biti sjajno. 

- Dan posle odlaska u Bahrein sedam ili osam igrača je bilo van stroja. Nisu mogli da treniraju, za mene je to bio šok. Ne možete trening koji ste osmislili da odradite, znao sam da ne valja, da neće biti dobro. Onda čekate sutrašnji dan, da vidite ko će moći, ko ne, pa se opet pokazuje ista slika. Kako da budem srećan i nasmejan i da mi bude svejedno? Nemoguće - poručio je selektor Srbije.

Bonus video