Autor: Informer.rs

09.02.2023.

09:43

Foto: reuters

Sport

IBRA SE VRAĆA, ITALIJA NA NOGAMA: Ja sam Bog! Sipaju benzin na vatru, a ko se igra s vatrom opeče se!

Milan je dobio samo prvu od osam odigranih utakmica u 2023. godini, ima četiri poraza u nizu, ali Ibra kaže da je i dalje Bog, pa bi "rosonerima" sa njim na terenu trebalo da krene.

Šveđanin nije igrao ove sezone, proveo je osam meseci oporavljajući se od povrede, a poručuje da je spreman, da je broj 1. 

- I dalje sam Bog, broj jedan. Vraćam se i muzika se menja. Želim da nadoknadim sve što sam izgubio u prethodnih sedam ili osam meseci, a izgubio sam vreme - katao je Ibrahimović kome ne nedostaje samopouzdanja.

Informer

 

Dobro sam, vratio sam se u tim i osećam se slobodno na terenu i van njega. Za ovo vreme sam učinio sve u svojoj moći da pomognem treneru, stručnom štabu i klubu. Bio sam strpljiv jer sam morao da se vratim na vrh, a oporavak ide prema planu.

Milanu ne ide, ali Zlatan nije zabrinut, kao ni zbog kritika na njegov račun.

- Tim u krizi? Nisam zabrinut. Ovo su normalni trenuci tokom jedne sezone. Sada moramo malo da porazgovaramo i dokažemo koliko vredimo na terenu. Ako vas ne kritikiju znači da niste na vrhu. Kritikuju me 25 godina jer sam broj jedan i na to sam navikao. To je kao da sipaju benzin na vatru, a ko se igra s vatrom opeče se. Da li se i dalje osećam kao Bog? Bez dileme, ništa se nije promenilo.

Informer

Zlatan Ibrahimović spreman za povratak na teren

Ne razmišlja o penziji, kaže da ima još stranica koje treba da ispiše.

- Kvalitet ne može da ispari. Telo se menja, fizička priprema je drugačija, ali kvalitet ne može da nestane, on ostaje. U mom slučaju se nije promenio. Za one koji ne veruju u Boga, pokazaću im na terenu, ne rečima. Želim da demonstriram svoj talenat svakim danom sa velikom željom, ali ne samo na individualnom nivou. Ne mora sve da zavisi od mene, želim sve što imam da prenesem drugima. Ako mojim saigračima dobro ide, ide i meni. Motiviše me kada dobijamo kao tim. U ovom slučaju ne moram je našto da imam, već nešto da dam. To je i moj veliki izazov. Cilj nije moj ego. Imam 41 godinu, igram za Milan i na vrhu sam, želim da prenesem moju perspektivnu na druge. Ovde sam za njih, ne zbog sebe. Da je tako, bio bih na nekom ostrvu sa cigarom.