Autor: Informer.rs

23.07.2023.

15:47

Foto: Starsportphoto

Sport

Nedimoviću prekipelo: Alo ljudi, vi ste nameštali utakmice!

Kolubara je prvobitno kaženjan sa devet bodova od strane FSS-a,  čime su automatski eliminisani u niži rang takmičenja. Žalila se Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS)  i kazna je preinačena, odnosno vraćena su im tri boda, čime su opstali u Superligi Srbije.

- CAS je međunardno sportski sud u Lozani, po žalbi Kolubare zbog nameštanja FSS je kaznio Kolubari. CAS je potvrdio da je bilo nameštanja, potvrdio proceduru FSS, doduše umanjio kaznu sa devet na šest bodova i na bazi toga mi imamo tim koji je nemešta utakmice. Od toga ne može niko da pobegne. Mi smo ih kaznili nešto strožije, ali će sutra FSS i zajednica prvoligaša doneti odluku o tome kako će izgledati Superliga, kako Prva liga, poštovaćamo odluke CAS, ono što je definitivno, za to mora neko da odogovara, nama je smanjio neko sa devet na šest i sada smo pobedili. Alo, ljudi vi ste nameštali utakmice. Vi ste počinili nešto zbog čega vas i organi u Srbiji ne mogu reći jure, ali bave se time - besan je Nedimović.

Informer

Otkrio je Nedimović da je neko na osnovu ovih utakmica zaradio ogroman novac.

-  FSS niti je tužilaštvo niti je policija. To je posao za neke druge organe da utvrde koje to tačno uradio, mi smo na sportskom planu sve uradili, dve smo dostavili, dostavićemo doluku CAS, to je najteži deo posla, to je Sizifov posao, ali uspeli smo, imao sam bojazan. Pa nema milion ljudi, svako će dobiti kaznu kakvu treba da ima. Nekoliko postupaka protiv Kolubarte je pokrenuto, zajedno sa državom menjamo i sportsku budućnost sa državom i sada možemo da pričamo o tim temama.