Autor: Informer.rs

10.08.2023.

10:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

Veleobrt! Šokantni detalji, evo ko je pomagao hrvatskim monstrumima

Uhapšen je veliki broj navijača Dinama nakon krvavog pira, a javnost potresaju neverovatne informacije koje prenose grčki mediji. Od svih uhapšenih huligana u utorak je uzet DNK, a policija traga za još oko 50 pripadnika "Bed blu bojsa“, dok grčki portal "Newsit“ piše da su među 105 uhapšenih huligana tri Grka.

Reč je o navijačima Panatinaikosa koji su, prema policijskim izvorima, odveli navijače Dinama u "Novu Filadelfiju“, kvart u kojem se nalazi stadion AEK-a. Oni su hrvatskim zlotvorima bili vodiči, doveli su ih do mesta sukoba, piše pomenuti portal. Reč je o 26-godišnjaku i 27-godišnjakinji iz obližnjeg Marusija i 22-godišnjaku iz Nove Smirne. Jedan od njih je ranije uhapšen zbog pridruživanja "zločinačkoj organizaciji sa navijačkim poreklom“.

Uhapšenim Grcima ne gine zatvor. Poslednjih godina u Grčkoj je na snazi zakon po kome navijači mogu da budu optuženi za udruživanje u zločinačku organizaciju, a to može biti slučaj i sada. Nedavno je 12 navijača PAOK-a osuđeno je na dugogodišnje zatvorske kazne zbog ubistva navijača Arisa.

Dinamovi navijači koji su napali Grke bili su obučeni u crno naoružani sa noževima, sekirama, palicama. Na poslednjem snimku koji se pojavio na društvenim mrežama se vidi oko 100 huligana, uvežbani "jurišni odred smrti", kako ih zovu Grci. Zabeležen je i kadar kako stižu na mesto krvavog sukoba, kada su dobili signal, nastao je potpuni haos i krvoproliće. Radile su palice, čekići, daske, čak i lanci... Može se videti koliko su brutalni bili hrvatski huligani, a većina njih su na glavama nosili kacige i maske.