• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2023

07:45

Šok snimak "odreda smrti"! Hrvatski zlotvori, naoružani do zuba s maskama i kacigama (VIDEO)

EPAIMAGES

Fudbal

Šok snimak "odreda smrti"! Hrvatski zlotvori, naoružani do zuba s maskama i kacigama (VIDEO)

Podeli vest

Ubistvo navijača AEK-a starog 29 godina, Mihalisa Kacurisa, i dalje je glavna u grčkim medijima, policija analizira svaki detalj u iščekivanju potvrde o tome ko je osumnjičeni za ubistvo, a pojavili su se i novi detalji jezive tuče.

Grčki portal "Prototema" objavio je video snimak na kojem se vidi žestoka i krvava tuča ispred "OPAP stadiona". Na videu se može videti kako hrvatski huligani naoružani do zuba marširaju do mesta sukoba. 

Takođe, vidi se i da ih prati sedam policajaca sa baterijskim lampama i kamerama, ali nisu intervenisali. 

"Pogledajte kako se kreću, kao vojska. Tiho su napredovali kako ih ne bi primetili. A onda su u pravom trenutku udarili svom snagom i svim oružjem koje su posedovali i imali kod sebe", pišu grčki mediji.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Obučeni u crno sa noževima, sekirama, palicama Hrvati su prošli put od stanice Perisos do stadiona, a niko ih nije zaustavio. Napad se dogodio minut posle 23.00 časa. Na snimku se vidi da ima oko 100 ljudi, uvežbani "jurišni odred smrti", kako ih zovu Grci. Zabeležen je i kadar kako stižu na mesto krvavog sukoba, kada su dobili signal, nastao je potpuni haos i krvoproliće. Radile su palice, čekići, daske, čak i lanci...

Može se videti koliko su brutalni bili hrvatski huligani, a većina njih su na glavama nosili kacige i maske, piše "Prototema". Interesantno je da su mnogi otišli sa lica mesta sa potpuno otkrivenim licima, kao da se ništa nije dogodilo.

 

 

 

Grčka policija je na licu mesta zatekla stravične prizore. Kako navodi grčki portal Prototema, na licu mesta ostale su daske sa ekserima, a okolo su se mogli videti tragovi krvi posle jezivog sukoba dve strane. Policija je potvrdila da je oko 22.55 časova po lokalnom vremenu dobila informaciju da se oko 100 ljudi sa kapuljačama okupilo na metro stanici "Irini" i se zaputila se ka Pireju.  Pored korišćenih daski, navijači su koristili pirotehniku, improvizovane palice, kamenje i sve čime su mogli da napadnu druge, bacali su Molotovljeve koktele.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Policija je žurno utrčala na mesto sukoba i razdvojila dve strane, navijači su počeli da beže. Neki su koristili različite taktike kako bi prevarili policijske službenike. Navodi se da je "jedan navijač poznat od ranije kao jedan od vođa navijača Panatinaikosa".

Uhapšeno je oko 115 huligana, ali još nije poznato ko je ubica. Grčki mediji su objavili identitet huligana Dinama iz Zagreba koji je osumljičen za ubistvo pristalice  AEK-a.  Prema tvrdnjama medija, pozivajući se na policijske izvore, u pitanju je 19-godišnji Domagoj Pezer iz Hrvatske! Grci su objavili njegovu ličnu kartu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija