Autor: Informer.rs

15.10.2023.

07:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Piksi bio van sebe! Pogledajte burne reakcije selektora (FOTO)

Srbija je dominirala i stvarala šanse, ali su Mađari drugi put u ovom ciklusu uspela da nas savladaju. Srbija je na 10 bodova i drugom mestu, pred duel u Beogradu sa Crnom Gorom (17. oktobar) koja ima osam bodova i meč manje. Mađarska je pobedom praktično obezbedila direktno mesto na Evropskom prvenstvu. Trenutno su na 13 bodova na tri meča do kraja.

 Srbija se u drugom poluvremenu ispromašivala, a i poništena su nam dva gola. Selektor Stojković nije mogao da veruje šta se dešava, besneo je pored aut linije, pa ga je fotoreporter uhvatio kako ljutito baca flašicu sa vodom. 

Aleksandar Mitrović je postigao gol u 50. minutu, ali je poništen. Nije napadač Al Hilala bio u ofsajdu, nego prethodno Sergej Milinković-Savić koji mu je spustio loptu glavom. 
Centimetri su odlučivali. Samo tri minuta kasnije je ponovo Mitroviću poništen gol, pa ne čudo što je Piksi bio van sebe.  Sjajno je reagovao centarfor Srbije, ali još jednom nije imao sreće. Dušan Tadić je ovog puta bio u ofsajdu.

Pogledajte Piksijeve reakcije!

Informer

Informer

Informer

Mađarska je povela u 21. minutu. Nego je probio po desnoj strani i asistirao  Vargi, koji je s desetak metara precizno pogodio za vodstvo domaćina. Srbija je izjednačila na 1:1 u 33. minutu golom štopera Strahinje Pavlovića. Minutu kasnije Srbija je doživela novi šok. Roland Šalaj iskoristio je drugu asistenciju Negoa na meču i pogodio za novo vođstvo odnosno pobedu Mađarske (2:1). 

Srpsku reprezentaciju već 17. oktobra očekuje najvažniji okršaj u ovom kvalifikacionom ciklusu, vredan plasmana na Evropsko prvenstvo 2024. Na "Marakanu" dolazi Crna Gora. Piksi ima jasnu poruku za navijače.

- Moramo da budemo mirni. Da sagledamo sve što je bilo pozitivno. Budemo li ovako odigrali, ne vidim razlog da ne pobedimo Crnu Goru. Treba sad da se odmorimo i da zaboravimo ovaj meč, a da već u narednom budemo na top nivou, jer od nas sada sve zavisi - zaključio je Piksi.

Bonus video