Autor: Informer.rs

13.11.2023.

11:51

Foto: printscreen

Sport

Šiptari izviždali himnu Izraela! Džabe su im se ulizivali (VIDEO)

Selektor Izraela Alon Hazan dao je neprimerenu izjavu u Prištini i uvredio Srbiju uoči susreta sa tzv. Kosovom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (1:0).

Zaboravio je šta je Srbija uradila za njegovu zemlju, pa se šlihtao Prištini, a onda su navijači lažne države pred početak utakmice izviždali himnu Izraela.

Alon Hazan je govorio o ratnim dešavanjima na Bliskom istoku i tom prilikom naglasio da je "Kosovo" u prošlosti "imalo sličnu situaciju kao i oni".

- Veoma smo ponosni što smo ovde. Znam da ste i vi imali u prošlosti sličnu situaciju kao i mi. Nadam se da će u budućnosti vaš i naš narod živeti u boljem i mirnijem svetu -  kazao je Alon Hazan, što je Informer prvi preneo.

Dan kasnije je morao da se oglasi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan. Bio je u šoku šta je izjavio njegov zemljak.

"Želeo bih da žestoko oporeknem reči selektora fudbalske reprezentacije Izraela i da ponovo potvrdim duboko poštovanje Izraela prema Srbiji i srpskom narodu. Srbija se pokazala kao pravi prijatelj Izraela i to još jednom u ovim izazovnim vremenima, posebno u oblasti sporta, pošto je Beograd postao dom tri naša košarkaška tima! Hvala Srbijo", napisao je na društvenim mrežama Jahal Vilan.

Informer

Izrael je inače izgubio 1:0 u Prištini i dodatno je zakomplikovao situaciju oko plasmana na Evropsko prvenstvo. Igrači su bili ogorčeni zbog skandaloznog terena na "Vokriju". Eran Zahavi je taj teren nazvao "svinjac".

- Ovo je više bio svinjac nego što je fudbalski teren. Ovde nije mogao da se igra fudbal. Fudbaleri poput nas moraju da imaju normalne uslove da bi igrali i da bi došli u određene šanse. Bilo je teško raditi osnovne fudbalske stvari, a nije ni da su oni bili naročito dobri - rekao je najbolji strelac reprezentacije Izraela posle meča.