• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2023

08:17

Ambasador Izraela demantovao selektora: Srbija je pravi prijatelj, hvala!

Reuters/informer

Fudbal

Ambasador Izraela demantovao selektora: Srbija je pravi prijatelj, hvala!

Podeli vest

Jahel Vilan, ambasador Izraela u Srbiji, posle nepromišljenih reči selektora fudbalskog nacionalnog tima Alona Hazana, kaže da je naša zemlja pokaza da je pravi prijatelj Izraela.

Selektor fudbalske reprezentacije Izraela, žestoko je pljunio po našoj zemlji pred utamicu u Prištini sa takozvanim Kosovom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvom (1:0). Tom prilikom je poručio da su Izraleci ponosni što su na teritoriji tzv. Kosova, te da zna da su "mali u prošlosti sličnu situaciju kao i Izraleci".

"Želim snažno da poreknem ono što je izgovorio selektor fudbalske reprezentacije Izraela i da ponovo potvrdim duboko poštovanje Izraela prema Srbiji i srpskom narodu. Srbija se pokazala kao pravi prijatelj i čini to iznova u ovim izazovnim vremenima, posebno u oblasti sporta, kada je Beograd dom za tri naša košarkaška tima! Hvala, Srbijo!, poručio je ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan, piše na zvaničnoj Tviter stranici ambasade Izraela.

 

 

 

 

Nije na odmet da podsetimo na reči Alona Hazana, koga je ambasador morao da demantuje.  

Veoma smo ponosni što smo ovde. Znam da ste i vi imali u prošlosti sličnu situaciju kao i mi. Nadam se da će u budućnosti vaš i naš narod živeti u boljem i mirnijem svetu. Cenimo ono što su nam vlada i građani pružili, a to je gostoprimstvo. Mi smo za fudbal i brinemo samo o sportu. Želimo da se svi ljudi odavde i iz Izraela, koncentrišu samo na fudbal - kazao je Hazan pred utakmicu.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Izrael je poražen (1:0), a nakon ovog meča je reprezentativac Eran Zahavi opleo po takozvanom Kosovu. 

- Ovo je više bio svinjac nego što je fudbalski teren. Ovde nije mogao da se igra fudbal. Fudbaleri poput nas moraju da imaju normalne uslove da bi igrali i da bi došli u određene šanse. Bilo je teško raditi osnovne fudbalske stvari, a nije ni da su oni bili naročito dobri - rekao je najbolji strelac reprezentacije Izraela posle meča.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija