Autor: Informer.rs

21.02.2024.

20:10

Foto: epa

Sport

Kraj! Porto golčinom šokirao Arsenal u poslednjim sekundama, remi Napolija i Barselone (FOTO/VIDEO)

Barselona je u Napulju došla u vođstvo sredinom drugog poluvremena pogotkom Roberta Levandovskog, a izjednačio je Viktor Osimen.

Sa druge strane, Porto je do pobede nad Arsenalom stigao golom sjajnog Galena u četvrto minutu nadoknade, kada je fantastičnim udarcem savladao golmana Arsenala Raju.

Pre ovoga, odigrano je šest utakmica nokaut faze najjačeg takmičenja u Evropi, a večeras su na programu preostale dve, nakon kojih će biti jasno ko je bliži plasmanu u četvrtfinale.

NAPOLI - BARSELONA 1:1 (0:0) (KRAJ)

Napulj

Stadion "Dijego Armando Maradona"

Strelci: Osimen 75 - Levandovski 61

Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka)

Žuti kartoni: De Jong, Injigo Martinez (Barselona)

NAPOLI (4-3-3): Meret - Olivera, Žesus, Rahmani, Di Lorenco - Kajuste (od 68. Traore), Lobotka, Angisa - Kvarackelija (od 68. Lindstram), Politano (od 76. Raspadori), Osimen (od 76. Simeone).

Trener: Frančesko Kalcona

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen - Kanselo, Martinez, Arauho, Kunde - Gundogan, Kristensen (od 86. Romeu), de Jong - Pedri (od 86. Žoao Feliks), Jamal (od 80. Rafinja), Levandovski.

Trener: Ćavi Ernandez

PORTO - ARSENAL 1:0 (0:0) (KRAJ)

Porto

Stadion "Dragao"

Strelac: Galeno u 90+4. minutu za Porto

Sudija: Serdar Gozbujuk (Holandija)

Žuti kartoni: Rajs, Kivior, Haverc (Arsenal), Konseisao (Porto)

PORTO (4-2-3-1): Kosta - Vendel, Pepe, Otavio, Žoao Mario - Varela, Niko (od 81. Haime) - Galeno, Pepe, Konseisao - Evanilson.

Trener: Serđo Konseisao

ARSENAL: (4-3-3): Raja - Kivior, Gabrijel, Saliba, Vajt - Trosar, (od 74. Žoržinjo) Rajs, Edegard - Martineli, Saka, Haverc.

Trener: Mikel Arteta

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+4. (Porto) - KAKVA GOLČINA GALENA! PORTO DOLAZI DO VOĐSTVA PROTIV ARSENALA U POSLEDNJIM SEKUNDAMA MEČA!

Fudbaler koji se u prvom poluvremenu obrukao, sada je iz daleko teže pozicije doneo vođstvo i verovatno trijumf Portu! Sudija je svirao kraj, veliku prednost ima Porto pred revanš.

90+4. minut (Napulj) - Ogromna šansa za Gundogana, malo pored gola završio je njegov pokušaj. Upravo je završena utakmica u Napulju, 1:1. Barselona je povela golom Levandovskog, izjednačio je Osimen!

90. minut (Napulj) - Četiri minuta nadoknade na "Maradoni".

89. minut (Napulj) - Iako je 6:1 u korist Barselone u šutevima u okvir gola, u ovim momentima Napoli je bliži pobedi. Simeone je pokušao iz daljine, ali i ovo je prošlo van okvira gola. Totalna panika u redovima Katalonaca.

87. minut (Porto) - Sve manje nade da ćemo u Portu videti pogodak. Izgleda da i domaćinu i Arsenalu odgovara ovaj rezultat.

85. minut (Napulj) - Au, kakva šansa za Anguisu! Probao je glavom nakon prekida reprezentativac Kameruna, lopta je prohujala pored stative. Velika panika u redovima Barselone, Napoli bi morao ovo da iskoristi i da ih kazni.

81. minut (Napulj) - Znatno bolja igra šampiona Italije u drugom delu meča. Sada je Lindstram pokušao, ali izbacio je Arauho u korner.

76. minut (Napulj) - Osimen je gol proslavio tako što je izašao van granica terena, i zanimljivo, nije se vraćao u igru. Trener Napolija izvršio je izmenu i umesto njega na teren je poslao Đovanija Simeonea.

75. minut (Napulj) - IZJEDNAČIO NAPOLI, OSIMEN POGAĐA! Odlično se zagradio nigerijski napadač i uspeo da zatrese mrežu Ter Štegena. VAR je proveravao pogodak zbog duela sa Injigom Martinezom i potvdio da Osimen nije napravio faul! Napoli mnogo bolji u drugom delu meča!

64. minut (Porto) - Dobra šansa za Porto, Evanilson je probao, ali izblokiran je i biće korner za ekipu Serđa Konseisaa.

60. minut (Napulj) - VODI BARSELONA, MAJSTORIJA LEVANDOVSKOG!

Odlično je Poljak reagovao na asistenciju Pedrija i savladao je Mereta. Napokon je kapitulirao golman Napolitanaca. Jako, jako bitan gol za Katalonce!

55. minut (Porto) - Veliku šansu za Arsenal propustio je Trosar! Šutirao je preko gola, Arsenal i dalje bez šuta u okvir gola Porta.

Informer

49. minut (Napulj) - Ponovo Aleks Meret, golman Napolija, na visini zadatka. Odbranio je udarac Ilkaja Gundogana.

46. minut - Krenuo je drugi deo meča i u Napulju i u Portu, pa da vidimo ko će prvi da zapreti.

PRVO POLUVREME

45. minut (Porto) - Kraj prvog dela i u Portu. Nije bilo mnogo šansi, ali ogromnu je promašio Venderson Galeno za domaće.

45. minut (Napulj) - Kraj prvog poluvremena. Bolja Barselona, ali generalno siromašan fudbal na "Dijego Armando Maradoni".

39. minut (Napulj) - Evo i Napolija na delu terena koji pripada Barseloni. Kvarackelija je imao polu-šansu, ali je izblokiran i biće korner za domaće.

Informer

34. minut (Porto) - Evo promašaja Galena. Neverovatno!

22. minut (Porto) - Maltene u istom minutu kada je Levandovski promašio veliku šansu u Napolju, isto je uradio Galeno u Portu! Napadač portugalskog tima imao je fantastičnu šansu, prvo je pogodio stativu, a onda promašio iz još bolje pozicije! Prosto je neverovatno šta je propustio. Ostaje 0:0.

22. minut (Napulj) - Najbolja prilika na utakmici! Robert Levandovski pokušao je da savlada Mereta, ali golman Napolija je zaustavio udarac! Izgleda je pitanje trenutka kada će Barselona povesti. Sada je i Gundogan pokušao, Meret čini čuda!

Informer

20. minut (Napulj) - Konkretnija je Barselona u Italiji, ali nema još uvek pogodaka.

15. minut (Porto) - Nema šansi na "Dragau", oprezno su ušli u meč i Porto i Arsenal. Jedini detalj vredan pomena je grub start Deklana Rajsa nad Galenom, zbog čega je fudbaler gostiju dobio žuti karton.

9. minut (Napulj) - Velika šansa za Barselonu! Pedri je bio u prilici, ali odbranio se Napoli. Domaći imaju velikih problema na startu meča.

7. minut (Porto) - Arsenal je veliki favorit protiv Porta, na čijoj klupi za rezervne igrače se večeras nalazi srpski reprezentativac Marko Grujić.

4. minut (Napulj) - Prvi opasan napad Barselone, šansu je imao Jamal, ali šutirao je preko gola.

1. minut - Utakmice u Napulju i Portu su upravo počele.

20.40 - Ekipe su na zagrevanju, a izašli su i sastavi, koje možete pogledati u izdvojenom delu iznad.

Informer

20.30 - Iz Napolija su poručili da će večerašnji meč biti posvećen legendarnom Dijegu Armandu Maradoni, koji je preminuo 2020. godine.

Čuveni "El Pibe" tokom karijere igrao je za oba kluba, i za Napoli i za Barselonu, pa je na večerašnjem duelu sve u znaku sećanja na njega.

20.15 - Ovo su dosadašnji rezultati osmine finala Lige šampiona.

Lajpcig - Real Madrid 0:1

Kopenhagen - Mančester siti 1:3

Lacio - Bajern 1:0

PSŽ - Real Sosijedad 2:0

Inter - Atletiko Madrid 1:0

PSV - Dortmund 1:1

20.10 - Prema procenama kladionica, favoriti za pobede u večerašnjim mečevima su Arsenal i Barselona. Kvota da će "tobdžije" slaviti na stadionu "Dragao" u Portu iznosi 1,67, dok je na domaćina čak 5,70. Remi je 3,90. Podsetimo, tim iz Londona imao je sjajnu uvertiru pred ovaj meč, pošto je u Premijer ligi savladao Barnli sa čak 5:0.

Sa druge strane, bukmejkeri veruju da će znatno interesantnije i neizvesnije biti pod Vezuvom, gde Napolitanci sa trenerom početnikom čekaju aktuelnog prvaka Španije. Kvota da će domaćin slaviti iznosi 2,95, na remi je 3,50, a na pobedi gostiju 2,50.

20.05 - Dobrodošli na blog Informer.rs posvećen večerašnjim utakmicama Lige šampiona, u kojima se sastaju Napoli - Barselona i Porto - Arsenal.