• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: J. N.

21.02.2024

06:51

Kuvaće pod Vezuvom! Napoli sa početnikom na klupi ruši Barselonu

Shutterstock/EPA

Fudbal

Kuvaće pod Vezuvom! Napoli sa početnikom na klupi ruši Barselonu

Podeli vest

Aktuelni prvak Italije dočekaće večeras od 21 čas Barselonu u utakmici osmine finala Lige šampiona, i to sa novim trenerom Frančeskom Kalconom, kojem će angažman na klupi Napolija biti prvi samostalni posao u klupskom fudbalu!

Samo 48 sati pred "meč sezone" sa Kataloncima uprava Napolitanaca smenila je Valtera Macarija i dovela Kalconu. Italijan je do sada radio samo kao pomoćni trener, a jedini samostalni posao imao je na mestu selektora Slovačke. Večeras će prvi put predvoditi neki klub, a sigurno nije ni sanjao da će mu "vatreno krštenje" biti baš protiv Barselone.

Predsednik kluba Aurelio de Laurentis poželeo mu je sreću.
- Želim dobrodošlicu nazad Frančesku Kalconi, koji je već radio sa nama u stručnom štabu Mauricija Sarija i Lučana Spaletija. Nadam se da će imati puno uspeha - rekao je Laurentis.

Foto: AP PHOTO

Fudbaleri Napolija i novi trener Frančesko Kalcona odradili prvi trening

Za igrače Napolija promena trenera bila je šokantna. Jasno je bilo posle loših rezultata u Seriji A i remija sa Đenovom proteklog vikenda (1:1) da će doći do promena, ali niko ih nije očekivao tako brzo. Verovatno je prvi čovek kluba rezonovao da će otkaz Macariju biti šok-terapija za tim.Fudbaleri Siril Ngonge i Đovani di Lorenco ističu da je ovo trenutak da se igrači drže zajedno.
- Svlačionica je ujedinjena. Znamo da nam neće biti lako protiv Barselone, ali pokušaćemo da obradujemo naše fanove. Želimo pobedu - poručio je Ngonge.
Njegovo mišljenje deli i Di Lorenco, koji se takođe nada trijumfu nad Kataloncima.
- Liga šampiona je takmičenje kojem se najviše radujem. Svim srcem ćemo ući u utakmicu, jer samo tako imamo priliku da napravimo nešto veliko. Ukoliko damo sve od sebe, imaćemo dobru šansu - zaključuje Di Lorenco.

Kada je bilo izvlačenje parova za osminu finala, sudar dva bivša kluba čiji je dres nosio Dijego Armando Maradona izazvao je najviše pažnje, jer je imao epitet derbija ove faze elitnog takmičenja. U tom trenutku nije izgledalo da će Napoli biti u ovakvoj krizi.

Foto: EPA Images

Fudbaleri Barselone

Ipak, ekspediciju Barselone potresi podno Vezuva ne smeju da zavaraju. Fudbaler Ilkaj Gundogan upozorio je svoj tim da će promena trenera samo da učvrsti Napolitance.
- Volim vrstu pritiska koji sa sobom nosi Liga šampiona. Svaka utakmica počinje od nule. To što je Napoli promenio trenera dva dana pred meč neće nam olakšati posao. Naprotiv, biće nam teže. Gledam napred, jasno mi je da se takmiči mnogo kvalitetnih ekipa sa iskustvom, ali ako dođemo do četvrtine finala, onda je sve moguće. Realan sam, svima će biti teško, ali pokušaćemo da odemo što dalje - poručio je Nemac.

U drugom meču večeri osmine finala Lige šampiona ekipa Porta od 21 čas dočekuje Arsenal. Biće ovo prvi okršaj portugalskog i engleskog kluba posle više od deceniju, pošto su se poslednji put sastali 2010. godine, takođe u osmini finala i predstavnik iz Londona je tada slavio. I sada su izabranici Mikela Artete favoriti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija