18.04.2024.

09:50

Foto: printscreen

Sport

On je heroj Reala o kojem bruji svet! Godinama čekao na svojih 5 minuta, pa eksplodirao! (FOTO)

Oni koji ne veruju da se snovi ostvaruju ako veruješ u njih i da se upornost na kraju ne isplati, trebalo bi da pogledaju primer čuvara mreže najtrofejnijeg kluba na svetu i da razmisle još jednom.

Upravo on je najzaslužniji što Madriđani idu u polufinale elitnog takmičenja pošto su sinoć u gostima savladali Siti posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 4:3, nakon 1:1 u regularnom delu!

Verujemo da ni sam Lunjin na početku sezone nije mogao ni da zamisli da će ovog aprila igrati polufinale Lige šampiona sa Realom i da će baš on biti taj čije će ime skandirati navijači  "kraljevskog kluba" nakon dvomeča sa aktuelnim šampionom Evrope.

Zaustavio je heroj Anćelotijeve mašinerije udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića sa bele tačke, iako je samo nekoliko meseci ranije bio totalno nebitan deo slagalice italijanskog stručnjaka. Nije bio u planovima stručnog štaba i rukovodstva, namenjena mu je uloga trećeg golmana i malo ko je mogao da veruje da će dobiti šansu ispred Tiba Kurtoe i Kepe Arizabalage.

No, život piše romane, a to je Andrej Lunjin osetio na svojoj koži. Stigao je pre pet godina u Real za 8.500.000 evra iz ukrajinske Zorje, a onda su usledile selidbe. Išao je po pozajmicama, a prihvatio je da nosi dres Leganjesa, Valjadolida i Ovieda i strpljivo čekao.

Doživeli su Kurtoa i Kepa povrede, a Ukrajinac je oberučke prihvatio ono što mu je  univerzum ponudio i dokazao da rukovodstvo španskog velikana nije pogrešio kada ga je 2018. godine kao tinejdžera dovelo u klub.

Mnogi smatraju da je njemu trebala da pripadne laskava titula igrača utakmice, koja je dospela u ruke saigrača Valverdea, ali iako je možda učinjena nepravda, njemu je bez sumnje dovoljno to što je svima dokazao da zaslužuje da se nađe među stativama slavnog kluba.

Informer

- Najsrećniji sam čovek na svetu. Naporan rad je nagrađen. Mnogo sam srećan što sam pomogao Realu i želim da se zahvalim ovoj grupi na podršci. Pre izvođenja penala analizirali smo svakog igrača Sitija - rekao je Lunjin posle meča.

Informer

Nikako ne treba zaboraviti da je Andrej dao veliki doprinos sa devet odbrana protiv Red Bul Lajpciga (1:1, 0:1), ali i da je upisao osam protiv ekipe Pepa Gvardiole.

Iako je pre samo nekoliko meseci verovatno umoran od čekanja samo želeo da se sezaona završi i da kao slobodan igrač ode iz Reala, nema sumnje da je čudesna noć promenila njegove, ali i planove španskog kluba. Ide sjajno Realu koji je lider La lige i polufinalista LŠ, a vredi istaći i da Lunjim ima samo 25 godina i da može još mnogo da pruži u jednoj od najjačih liga na svetu.

Svih ovih godina vetar u leđa mu je davala seksepilna supruga Anastasija Tomasova, koja je bila svedok istorijskog uspeha muža na "Itihadu".