08.06.2024.

10:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Poslednja provera pred EP i oproštaj Zlatana! Srbija gostuje Švedskoj, oglasile se i kladionice

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaće zadatak prvenstveno da poprave utisak od prethodne provere protiv Austrije, gde su poraženi 2:1, ali moglo je da bude i mnogo gore. Priznao je i Stojković da je možda i previše eksperimentisao, objasnio je šta više neće raditi u budućnosti, pa je večeras prava prilika da vidimo jesu li "orlovi" naučili lekciju iz Beča i da li će pobedom otići na najveću kontinentalnu smotru.

Biće to utakmica specifična iz više razloga, a jedan od njih je i zvanični oproštaj legendarnog Zlatana Ibrahimovića od švedskog nacionalnog tima. Čuveni fudbaler, koji je završio karijeru prošle godine, biće na stadionu, doduše ne i na terenu i biće upriličena ceremonija u njegovu čast.

O njemu je uoči susreta pričao i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Zlatan je jedan od najboljih igrača u istoriji, drago nam je da će da se oprosti u meču sa Srbijom. Očekujem zbog svega lepu atmosferu. Ponavljam, Zlatan je važna figura u svetskom fudbalu, ostavio je veliki trag - rekao je Stojković.

Pred ovaj susret kladionice su dale blagu prednost ekipi Švedske. Kvota da će domaćin ostvariti pobedu iznosi 2,50, dok je na trijumf Srbije 2,95. Na remi je 3,45.

Informer

 

Nakon ovog meča, našu reprezentaciju čeka nastavak priprema za start Evropskog prvenstva. Prvi meč u Nemačkoj "orlovi" igraju 16. juna protiv jednog od favorita za osvajanje, Engleske.