26.06.2024.

08:19

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

"Orlovi" se vraćaju u Srbiju! Poznato kad fudbaleri stižu u Beograd

Prema planu, trebalo bi da u 17 sati "orlovi" polete sa aerodrama u Minhenu, a očekuje se da će stići u Srbiju, na aerodrom "Nikola Tesla" oko 19 sati.

"Orlovi" su eliminisani pošto su u meču odluke odigrali nerešeno 0:0 sa selekcijom Danske, pa se vraćaju kući nakon samo dva osvojena boda. Pored 0:0 sa Dancima odigrali smo 1:1 sa Sloveniijom,  zahvaljujući golu Luke Jovića u 95. minutu.

Informer

 

Selektor Srbije Drgana Stojković rekao je da ovo rezultatski jeste neuspeh, ali da nije sve bilo tako loše.

- Ponosan na momke, nema razloga da stavljamo glavu u pesak. Borili smo se, trčali. Utakmica je bila 50-50, Danci su ili svesni da ih remi vodi dalji. Nismo smo se obrukali, niko nas nije pobedio 5:0, niko ne može da nam se smeje. Zaslužili smo više od poraza protiv Engleske, posle su utakmice bile teške. Idemo dalje, momci zaslužuju čestite za borbenost. Radili smo mnogo da popravimo defanzivni blok, odbrana je bila na viskom nivou. Rezultatski jeste razočarenje, ali nije kraj svet. Mislim da smo pokazali dobro lice. Veliki uspeh za srpski fudbal je to što smo bili ovde posle toliko godina. Momci su dali sve, hteli, želeli, jeste razočarenje, ali ne možemo da kažemo da nije bilo dobro.

Bonus video