• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.06.2024

23:27

Piksi: Mislite da sam zadovoljan? Nisam! Da li ostajem? Ne zavisi od mene!

Pedja Milosavljević

EURO 2024

Piksi: Mislite da sam zadovoljan? Nisam! Da li ostajem? Ne zavisi od mene!

Podeli vest

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije pričao je o eliminaciji sa Evropskog prvenstva, ali i o svojoj budućnosti na klupi reprezentacije.

Srbija je večeras odigrala 0:0 sa Danskom i tako je sa dva osvojena boda završila učešće u Nemačkoj.

Prethodno, naša ekipa je odigrala 1:1 sa Slovenijom i izgubila od Engleske, pa je takmičenje okončala kao poslednjeplasirana u grupi C. Timu Dragana Stojkovića bila je potrebna pobeda, ali očigledno je nedostajalo i znanja i kvaliteta da se domogne druge runde.

Stojković se pojavio pred novinarima i ukratko, kako kaže, razočaran je samo rezultatom. Sve ostalo je, kako kaže, bilo na zadovoljavajućem nivou, a prema njegovim rečima, to se odnosi na borbu i zalaganje fudbalera tokom čitavog Evropskog prvenstva.

Nije bio utučen, hvalio je svoju ekipu koja je, mora se priznati, igrala anti-fudbal na šampionatu Starog kontinenta.

Stojković je pre svega govorio za televizije "Arena sport" i "RTS", a onda je pred novinarima u pres sali odgovarao na pitanja novinara.

Igrači su ispraćeni zvižducima i gađani su čašama, a on se odmah prebacio na druge teme.

- Molim vas da mi postavljate pitanja samo o utakmici.

Jedna od situacija koje su posebno podigle prašinu bila je ona u kojoj je oborena Aleksandar Mitrović u kaznenom prostoru Danske. Sudija Leteksije, uprkos tome, nije pokazao na penal.

- Teško je sa klupe videti i znati šta se tačno dogodilo. Video sam da se žalio. Znamo da se takve situacije dešavaju u fudbalu. Igrači ponekad osećaju i misle drugačije od sudija.

Najavio je u uvodu meča da će imati posebno oružje na klupi. Delovalo je, ipak, da ništa nije valjalo.

- Znali smo da moramo da budemo popunjeni na terenu. Startujete sa 0:0, isto kao Engleska i Slovenija, naravno da pratite rezultat i tamo. Da li sam zadovoljan ili ne, bitno je kako ste završili utakmicu. Sve što je moglo da igra u ofanzivi igralo je. Ni to nije garancija da ćete pobediti. To je jednostavno tako, biće analize, mišljanja ovakvih i onakvih. Jedino je razočaranje što ne nastavljamo takmičenje. Hteli smo korak napred i pokazali smo dobro lice. Koliko god to nekom izgledalo drugačije, mislim da nije. Važno je da se boriš, žrtvuješ i daješ sve od sebe. Jedna lopta odlučuje, nije završila u mreži Danaca. Verovali smo da će doći do egzekucije, ali nije došlo.

Dalje idu Engleska, Slovenija i Danska, a Stojković podseća da je ekipi falio jedan gol za prolaz u osminu finala.

- Danska i Slovenija idu dalje sa tri nerešena. Gledaju se bodovi, taj jedan gol, da li ste dali, primili... Krivo mi je što smo izgubili od Engleza i krivo mi je što smo igrali sa njima prvo. Nismo zaslužili taj poraz nikako. Ali nikako. Sa Slovenijom smo igrali super, šest sedam kolosalnih šansi. Drugačije bi se pričalo da smo pogodili. Večeras se čekao jedan šut, jedan trzaj glavom, imao je Mitrović jednu loptu, Sergej šut sa super distance. Da je ušlo, drugačije bismo pričali. Verujte da kada vidim igrače kako su se borili i kako su hteli... Za 25 dana koliko smo zajedno, nijedan incident, nijedna ružna reč... Nijanse su odlučivale, ali nisu na našu stranu. Nema potrebe da se krijemo, verujte... Nismo pobedili i to je to.

Kaže da je i on nezadovoljan, ali samo rezultatom. Ponovio je onu mantru koju dugo ponavlja, da je uspeh što je ekipa uopšte učesnik Evropskog prvenstva.

- I ja sam nezadovoljan. Ne očekujete da vas dižu u nebo i grle i ljube. Opet da ponovim, posle 24 godine smo učesnici EP. To što mislite da ćemo da pobedimo svaku ekipu, to su navijačke strassti. Pružili smo sve što smo mogli. Ne možete nikog da okrivljujete. Jednostavno to je tako, da li se igrači nisu borili? Mislim da jesu? Da li su dali sve od sebe? Jesu. Da li sam ja dao sve od sebe da tim izgleda dobro? Da. Postoje kritike, nezadovoljstvo. Pa ne mislite da sam zadovoljan valjda eliminacijom.

 

Jedno od pitanja bilo je vezano i za njegov ostanak na klupi. Na to je odgovorio poprilično neodređeno, ali deluje da svoju odgovornost u celom ovom neuspehu - ne vidi.

- Nemam nikakvu klauzulu u ugovoru i da li ću ostati selektor nije na meni. Ovo je fudbal, ovo je sport. Borili smo se i trčali, nismo nigde pogrešili. Sa te strane to je strahovit napredak u defanzivi, popravili smo je. Tako da... Nema razloga za bilo kakvom tragedijom. Nije nikakva tragedija. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Kaže da je ekipi malo falilo da savlada Dansku.

- Pa, idemo kući. Ostaje razočaranje zbog rezultata, nismo uspeli da napravimo taj korak koji nam je falio. Meč je bio izjednačen, tražila se jedna šansa, jedan gol. Nije nikakva tragedija, ja sam ponosan za ove momke. Nismo bili vreća za udaranje. Grupa je bila izjednačena, ne vidim nikakvu tragediju! Treba da budemo ponosni, zavalio bih se navijačima na velikoj podršci, to mnogo znači.

Dodaje i da je ekipa uradila sve što je mogla i da je nedostajao samo jedan gol za bolji rezultat.

Daleko bolja situacija je bila sa zdravljem igrača i nisam imao tih problema u Kataru na Svetskom prvenstvu, svesni ste da igrate jedan turnir gde je svaka utakmica važna, gde morate da osvežite ekipu sa par igrača. Ne može se igrati sa samo jednom ekipom i da idete iz utakmice u utakmicu. To su te neke normalne stvari u fudbalu, igrači su došli da bi igrali, nisu ovo bili zagarantovano za 11, a ostali da gledaju. Pokazali smo karakter, da smo tim, zajedno, rezultat dođe ili ne dođe. Danska i Slovenija idu dalje bez ijedne pobede, sa tri nerešena rezultata, ako pogledate gol razliku, Englezi imaju +1, grupa je bila zaista, jedan gol je odlučivao.

Naglašava da, uprkos eliminaciji, nije smak sveta.

Nije smak sveta, ne treba tako gledati, pokazali smo jedno dobro lice, da se nismo obrukali na kraju krajeva, to mogu da potvrde. Kad se takmičite, mislim da je, da kažem to, veliki uspeh za srpski fudbal da smo došli ovde i da smo bili deo EURA posle mnogo godina, to ne sme niko da zaboravi i potcenjuje, novo iskustvo, pružili su sve što su mogli. Pokušavali, hteli, želelil, razočaranje zbog neuspeha, ali da kažemo da ništa nije bilo dobro, to nije tako.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nekoizfrancuske

pre 2 dana

Ti ako si pravi Srbin ti bi trebao da das ostavku.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija