17.07.2024.

11:04

Foto: Reuters/shutterstock

Sport

Kupaće se u milionima! Mbapeova plata nije ništa specijalno, ali će da kaplje na račun kao ludo!

Više od 85.000 navijača Reala dočekalo je na stadionu "Santijago Bernabeu" momka koji je godinama povezivan sa španskim velikanom i koji je juče napokon obukao dres o kojem je sanjao.

Predsednik kluba Florentino Perez je sijao od sreće jer je doveo igrača koji mu je već dugo bio tiha patnja, pa ne čudi što će se sjajni, ionako prebogati as, još više opariti dolaskom u prestonicu Španije.

Informer

Bilo je jasno da Kilijan može da zaboravi na uslove koje bi dobio da je pre dve sezone stigao u Real, pristao je na smanjenje plate, ali nije ni on blesav! Naime, iako će mu plata biti u skladu sa onim koje ima većina novih saigrača, njemu sledi i bonus koji će dobijati na osnovu svog imena i popularnosti.

Informer

Dakle, sleduje mu profit od 60 do 80 odsto od prodatih proizvoda sa njegovim imenom i likom, a iako Real nije baš poznat po ovim ustupcima, u ovom slučaju su čelnici napravili izuzetak.

I to nije sve! Imaće brzonogi napadač i bonus za osvajanje Zlatne lopte kao i drugih individualnih i timskih uspeha, a kada uzmemo u obzir da je u prva 24 časa od prodaje dresa sa Mbapeovim prezimenom Real inkasirao više od milion evra, jasno je da se Kilijanu ostvarenje sna i te kako isplatilo!