08.09.2024.

06:30

Foto: Starsportphoto

Sport

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!

Momci su odigrali meč bez golova sa šampionom Evrope, a ako zabriljiraju i protiv Danaca (18.00, RTS 1, Arena sport ) u drugom kolu Lige nacija, zaista niko neće moći da ih pomeri. 

Srbija je protiv Španije odigrala najbolju partiju sigurno u poslednje dve godine, a remi sa Španijom će posebno dobiti na težini ukoliko "orlovi" pobede Dance. Navijači jedva čekaju duel sa Dancima i prželjku revanš nakon "nule" na Evropskom prvenstvu. Protiv "furije" smo videli discipilinovanu Srbiju, ono koju nismo videli na minulom šampionatu, a o kojoj je pričao i Zlatan Ibrahimović, kada je rekao Piksiju "samo disciplina, sve ostalo imaš”. Videli smo nove "orlove", želju, snagu, energiju, poseban odnos sa navijačima koji su ih na "Marakani" dočekali zvižducima, a ispratili ovacijama i skandiranjem "Srbija, Srbija, Srbija", što dugo nismo čuli na našem najvećem stadionu. 

Informer

A nacija se pribojavala debakla protiv šampiona Evrope, većina ga je i prognozirala posle kraha na prvenstvu Evrope, previranja unutar Fudbalskog saveza Srbije, pa silnih otkaza selektoru... Ni krivi ni dužni nosili su mnogo toga na plećima.

Informer

Ali, videli smo neke nove "orlove", koji nisu dozvolili da ih bilo šta dodirne van terena i pokazali da imaju visoke ambicije na "Parken" stadionu u Kopenhagenu. Bilo je to jedno od najhrabrijih izdanja naših fudbalera. Samo to se od njih i traži. Da bude hrabro, jer hrabrost uvek bude nagređena, ako ne na toj utakmici, onda na nekoj sledećoj. Mnogi nisi ni standardni reprezentativci, ali su šansu iskoristili da je delovali da već barem pet godina špartuju u dresu Srbije. Ako tako bude i u Kopenhagenu, uspeh je zagarantovan i nove ovacije sa krcatih tribina.

- Danska je uvek bila neugodan rival. Pokazuju to iz ciklusa u ciklus. Bez njih ne može da se odigra ni Svetsko, ni Evropsko prvenstvo. Nedavno smo odigrali meč od izuzetne važnosti. Završeno je 0:0, ali su oni bili zadovoljniji. Očekujem da bude utakmica na takvom nivou. Svaka utakmica predstavlja izazov. Došli smo da odigramo najbolje što možemo, maksimalan otpor i dobar rezultat - poručio je selektor Dragan Stojković pred meč u Kopenhagenu.

Srbija je na četiri utakmice protiv Danske ostvarila remi i tri poraza. Nerešen rezultat "orlovi" su zabeležili u poslednjem meču grupne faze u Nemačkoj (0:0). Što se tiče izgubljenih utakmica samo je jedan bio na prijateljskom meču, dva u kvalifikacijama.