• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

07.09.2024

17:30

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!

tanjug

Fudbal

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra gostuje Danskoj u Kopenhagenu (18.00, RTS, Arena premijum 1), u okviru drugog kola A divizije Lige nacija. Na konferenciji za medije uoči pomenutog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su selektor Dragan Stojković Piksi (59) i defanzivac Strahinja Pavlović (23).

"Orlovi" su pre samo dva dana odigrali nerešeno protiv Španije (0:0) na "Marakani", u okviru prvog meča septembarskog prozora. Već sutra, srpski tim ponovo izlazi na megdan snažnom rivalu koji je u prvom kolu ubedljivo trijumfovao nad selekcijom Švajcarske rezultatom 2:0.

Na konferenciji za medije, selektor našeg nacionalnog tima Dragan Stojković Piksi osvrnuo se na zdravstveni bilans u ekipi, te poručio da za sada nema nikakvih problema.

- Ono što je veoma bitno, za sada se niko od igrača ne žali na povredu ili bolove. Svi koji su jutros stigli u Kopenhagen su u konkurenciji za tim, i na svu sreću nemamo tih problema. Profesionalni fuudbal je takav da na svaka tri dana morate da igrate utakmice. Mi smo remizirali sa Špancima, s druge strane Danci su odigrali odličnu utakmicu protiv Švajcarske, sigurno je da su i oni umorni. Najvažnije je da svi fudbaleri dobro spavaju, da se dobro i kvalitetno hrane i da sutra budu spremni za izazov kakva je Danska - započeo je Stojković.

Foto: Starsportphoto©

 

Potom je selektor našeg nacionalnog tima govorio o sutrašnjem rivalu, te istakao da Skandinaci igraju na izuzetno visokom nivou i da se radi o vrlo ozbiljnom protivniku.

- Danska je uvek bila neugodan i vrlo težak protivnik. Oni to pokazuju iz ciklusa u ciklus, da su izuzetno kvalitetan tim. Na nedavnom Evropskom prvenstvu smo odigrali nerešen meč sa njima, s tim što su oni sasvim sigurno bili zadovoljniji tim ishodom nego mi, jer im je značio za dalji prolazak. Očekujem da utakmica sutra bude na podjednako kvalitetnom nivou. Došli smo da odigramo najbolje što možemo, na visokom nivou i izborimo dobar rezultat - izjavio je Stojković, a zatim dodao:

Danska je ekipa koja se nije previše promenila u odnosu na pre dva meseca. Ne verujem da može nešto da se promeni oko njihove postavke i sistema. Napravili smo dobru analizu, znamo sa kim igramo i šta nas očekuje sutra. Moramo biti sto odsto spremni da odgovorimo na sve izazove koji su pred nama - zaključio je Piksi.

Foto: tanjug

Dragan Stojković Piksi

Potom je reč dobio i stameni štoper naše reprezentacije, Strahinja Pavlović.

- Pričao sam sa nekoliko igrača pre utakmice sa Španijom i osetio sam da imamo samopouzdanja. Svi momci su spremni, a to su pokazali i na utakmici. Na njih može da se računa, mogu da odgovore velikim izazovima - poručio je Pavlović.

Protivnička selekcija je bila rival Srbije i na nedavnom kontinentalnom šampionatu, kada je meč završen bez golova. Tada su "orlovi" imali par šansi, čak su postigli i pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda.

- Nisam mnogo razmišljao o potencijalnom penalu i da tražim bilo kakav alibi. Gledao sam snimak nakon utakmice, bilo je elemenata, ali sudija nije tako video. Odigrali smo dobar meč, bila je to teška utakmica, a nama je falio jedan gol da prođemo dalje. Da je Luka Jović par milimetara iza igrača njegov gol bi bio priznat i mi bi pobedili - podvukao je Pavlović. 

Foto: Starsportphoto©

Strahinja Pavlović

Nakon završene konferencije za medije, "orlovi" su otišli na poslednji trening pred sutrašnji duel u Kopenhagenu.

 

 

 

UŽIVO:

 

17.34 - O Danskoj:

- Danska je uvek bila neugodan i vrlo težak protivnik to pokazuju iz ciklusa u ciklus, izuzetno kvalitetan tim. Na EP smo odigrali nerešen meč sa njima, s tim što su oni bili zadovoljniji tim ishodom nego mi. Očekujem da utakmica sutra bude na tako kvalitetnom nivou, došli smo da odigramo najbolje što možemo, na visokom nivou i izborimo dobar rezultat - nadovezao se Stojković, pa nastavio u istom tonu:

Danska je ekipa koja se nije previše promenila u odnosu na pre dva meseca. Ne verujem da može nešto da se promeni oko njihove postavke i sistea. Napravili smo dobru analizu znamo sa kim igramo i šta nas očekuje sutra. Moramo biti sto odsto spremni da odgovorimo na sve izazove koji su pred nama - istakao je Piksi.

17.32 - O zdravstvenom bilansu igrača:

- Ono što je bitno niko se od igrača ne žali na povredu, svi koji su ovde su u konkurenciji za tim, nemamo tih problema. Profesionalni fuudbal je takav da na svaka tri dana morate da igrate utakmice. Najvažnije je da dobro spavaju, dobra ishrana i da sutra budu spremni za izazov kakva je Danska - izjavio je Stojković.

17.30 - Konferencija je počela.

17.25 - S druge strane, Danci su u prvom meču ubedljivo trijumfovali nad selekcijom Švajcarske rezultatom 2:0.

17.22 - Uoči meča sa "orlovima" svoja očekivanja i ambicije izneli su privremeni selektor Skandinavaca Lars Knudsen (47) i defanzivac Janik Vestergor (32), koji smatraju da će meč sa našim nacionalni timom biti pravi izazov za njih! Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE!

17.20 - "Orlovi" su pre dva dana remizirali sa Španijom (0:0) na "Marakani" u prvom meču septembarskog prozora, a već sutra ponovo izlaze na megdan prilično jakom rivalu.

17.15 - Dobar dan i dobro došli na lajv prenos konferencije za medije selektora Srbije - Dragana Stojkovića Piksija uoči sutrašnjeg duela sa Danskom, u okviru drugog kola A divizije Lige nacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!
dokazi

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!

Američke vlasti nisu otkrile pokušaje stranih aktera da se direktno mešaju u predstojeće predsedničke izbore, predstavnici Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI), Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost (CISA) i Federalnog obaveštajnog biroa ( FBI) su izjavili.

07.09.2024

17:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija