08.09.2024.

13:13

Foto: Starsportphoto

Sport

Iskusni stručnjak brani Piksija: Nije plakao, pokazao je hrabrost, u pravu je...

Okuka je posle kraha na Evropskom prvenstvu bio razočaran, tada je rekao da nismo našli tim te da je bilo nemoguće očekivati bolju igru, kao i da je Piksi menjao veliki broj igrača.

Ali, posle prve utakmicue u Ligi nacija i remija sa Španijom (0:0), šampionom Evrope sa potpuno novim timom, debitovali su Kosta Nedeljković, Jan Karlo Simić i Kristijan Belić, srpski trener je promenio mišljenje. Čestitao je igračima, Piksiju i stričnom štabu.

- Moramo reći da je bio težak momenat za naš fudbal, selektora i stručni štab, posle Evropskog prvenstva, svi su izgubili poverenje, izuzetno je težak momenat. Ekipa je odigrala odličnu utakmicu, u pravom momentu, protiv pravog protivnika, šampiona Evrope. Rezultat koji vraća poverenje u fudbal. Veliko bravo i čestitke stručnom štabu, Piksiju i timu. Ne samo zato što je uzeo bod protiv prvaka Evrope, nego što je uspeo da podmladi ekipu. Sama reakcija publike, veliki aplauz, bravo i čestitka - rekao je ze TV Prva Okuka.

Piksi je na udaru kritika od debakla na Evropskom prvenstvu, veliki broj igrača mu se zahvalio na pozivu pred mečeve u Ligi nacija, a Okuka smatra da je i dalje najbolji izbor za selektora Srbije.  

Informer

- Nije bilo 12 igrača iz Nemačke, a imali smo tri debitantna. On je izjavio da nijednom igraču nisu vrata zatvorena. Nije se nikoga odrekao. Po mojoj proceni, ako smo istrpeli Piksija za ova tri ciklusa, slabih igara, nije bila katastrofa na EURO, ali nije neuspeh. Ne treba imati dileme, treba verovati u Piksija i njegov rad. Trebao bi on to da nastavi. Moramo da vidimo večerašnju utakmicu, ali nemamo dilemu da treba da nastavi. Sada je Piksi u pravu, dobro je reagovao kada su bili otkazi, ostavio je otvorena vrata svima, nije "čačkao". Napravio je izvanredan potez.

Informer

Smatra da je meč sa Španijom pokazao da sa dovoljno borbe možeš da napraviš dobar rezultat.

- Lider nikada nije stvarao trener, već igra i tim. Njemu su otkazali "najvredniji igrači", ali Piksi nije plakao, stavio je u drugi plan da ne optereti ekipu koja će igrati. Nije tražio razloge, zašto neće da igraju. Zadržao je mirnoću, pokazao hrabrost, dao šansu novim igračima i debitantima. To je dalo dobar rezultat. Mogli smo da izgubimo, pobedimo. Nadam se da je ovo utakmica koja je pokazala da sa dovoljno borbe, požrtvovanosti možeš da napraviš dobar rezultat.

Posle ramija sa Španijom (0:0) u prvom kolu Lige nacija, najbolji fudbaleri Srbije u drugoj rundi igraju protiv Danaca (18.00, RTS 1, Arena sport) u Kopenhagenu.