• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

08.09.2024

06:30

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!

Starsportphoto

Fudbal

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!

Podeli vest

"Ovi momci koji su ovde treba šansu da iskoriste. Momci koji se budu pokazali - neće ih niko i ništa pomeriti iz tima“, poručio je selektor Dragan Stojković pred utakmicu sa Španijom (0:0). Shvatili su poruku i pokazali kako se "gine" za reprezentativni dres.

Momci su odigrali meč bez golova sa šampionom Evrope, a ako zabriljiraju i protiv Danaca (18.00, RTS 1, Arena sport ) u drugom kolu Lige nacija, zaista niko neće moći da ih pomeri. 

Srbija je protiv Španije odigrala najbolju partiju sigurno u poslednje dve godine, a remi sa Španijom će posebno dobiti na težini ukoliko "orlovi" pobede Dance. Navijači jedva čekaju duel sa Dancima i prželjku revanš nakon "nule" na Evropskom prvenstvu. Protiv "furije" smo videli discipilinovanu Srbiju, ono koju nismo videli na minulom šampionatu, a o kojoj je pričao i Zlatan Ibrahimović, kada je rekao Piksiju "samo disciplina, sve ostalo imaš”. Videli smo nove "orlove", želju, snagu, energiju, poseban odnos sa navijačima koji su ih na "Marakani" dočekali zvižducima, a ispratili ovacijama i skandiranjem "Srbija, Srbija, Srbija", što dugo nismo čuli na našem najvećem stadionu. 

Foto: Starsportphoto

 

 

A nacija se pribojavala debakla protiv šampiona Evrope, većina ga je i prognozirala posle kraha na prvenstvu Evrope, previranja unutar Fudbalskog saveza Srbije, pa silnih otkaza selektoru... Ni krivi ni dužni nosili su mnogo toga na plećima.

Foto: Starsportphoto©

Luka Jović

 

Ali, videli smo neke nove "orlove", koji nisu dozvolili da ih bilo šta dodirne van terena i pokazali da imaju visoke ambicije na "Parken" stadionu u Kopenhagenu. Bilo je to jedno od najhrabrijih izdanja naših fudbalera. Samo to se od njih i traži. Da bude hrabro, jer hrabrost uvek bude nagređena, ako ne na toj utakmici, onda na nekoj sledećoj. Mnogi nisi ni standardni reprezentativci, ali su šansu iskoristili da je delovali da već barem pet godina špartuju u dresu Srbije. Ako tako bude i u Kopenhagenu, uspeh je zagarantovan i nove ovacije sa krcatih tribina.

- Danska je uvek bila neugodan rival. Pokazuju to iz ciklusa u ciklus. Bez njih ne može da se odigra ni Svetsko, ni Evropsko prvenstvo. Nedavno smo odigrali meč od izuzetne važnosti. Završeno je 0:0, ali su oni bili zadovoljniji. Očekujem da bude utakmica na takvom nivou. Svaka utakmica predstavlja izazov. Došli smo da odigramo najbolje što možemo, maksimalan otpor i dobar rezultat - poručio je selektor Dragan Stojković pred meč u Kopenhagenu.

Srbija je na četiri utakmice protiv Danske ostvarila remi i tri poraza. Nerešen rezultat "orlovi" su zabeležili u poslednjem meču grupne faze u Nemačkoj (0:0). Što se tiče izgubljenih utakmica samo je jedan bio na prijateljskom meču, dva u kvalifikacijama.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija