• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

06.09.2024

18:11

Piksi dan nakon boda: Ovo me raduje, u Nemačkoj smo bili spori!

Starsportphoto

Fudbal

Piksi dan nakon boda: Ovo me raduje, u Nemačkoj smo bili spori!

Podeli vest

Ispunjen sam jer je svaki početak težak, a odigrali smo hrabar meč protiv aktuelnog šampiona Evrope, poručuje selektor Srbije.

Dan nakon osvojenog velikog boda protiv Španije na "Marakani" utisci se polako sležu, a čini se da je nova Srbija uspela da osvoji srca navijača. Iako je za konkretan zaključak još uvek rano, mlađa lica u taboru "orlova" ispunila su očekivanja, posebno u smislu borbenosti, i zaradili kredit nakon remija bez golova sa šampionom Evrope. 

Svoje impresije nakon meča izneli su brojni reprezentativci, a sada je za sajt Fudbalskog saveza Srbije govorio i selektor Dragan Stojković. Dočekan je legendarni Piksi za zvižducima na "Marakani", ali je nakon utakmice dobio aplauze budući da su "orlovi" nakon dugo vremena delovali kao kompaktna ekipa. 

- Ispunjen sam iz razloga što je svaki početak težak, po prvi put smo u A diviziji i što smo pored dosta u problema u igračkom kadru, hrabro odigrali utakmicu protiv aktuelnog prvaka Еvrope. Pretili smo, kreirali šanse, što znači da nijedna ekipa nije perfektna i ima i mana koje se mogu iskoristiti. Znali smo da možemo da budemo opasni, ali i defanzivno savršeni jer se svaka greške protiv Španije košta - rekao je Dragan Stojković. 

Selektor je posebno zadovoljan zbog agresivnosti koja je pokazala reprezentacija Srbije, ali i hrabrosti. Iako je Španija sposobna da kazni i mnogo kvalitetnije timove "orlovi" su bez straha izašli na teren i zasluženo osvojili bod. 

- Bili smo tim koji se takmiči, koji je kompetitivan, gde nemate pravu na grešku. Igrači su pokazali solidarnost na terenu, što nas je dovelo do toga da budemo kompaktni, pogotovo odbrana i sredina terena, što nas je u krajnjoj liniji i dovelo do rezultata. Bili smo požrtvovani i to nam se isplatilo - objašnjava selektor Srbije, a potom dodaje. 

Foto: Starsportphoto

 

- Španija je broj jedan u svetu po posedu lopte, i to svi znaju. Moramo biti spremni da reagujemo u brzim kontranapadima po stranama, pogotovo preko Birmančevića koji je pokrivao celu levu stranu i na najbolji način je koristio svoju brzinu. U Nemačkoj smo bili spori, sad smo bili mnogi brži i to me raduje, ta brzina, konkretnost, probojnost. 

Želeo je Piksi posebno da istakne neke od debitanata koji su ostavili dobar utisak protiv Srbije. 

- Drago mi je zbog momaka, ljudi su mogli da vide nešto drugačiju Srbiju. Srbiju koja je hrabra i koja koristi kvalitete koje ranije nismo imali. Nagrađeni su podrškom i aplauzom posle utakmice - istakao je Stojković.

Na kraju se osvrnuo i na narednog protivnika - Dansku. Skandinavci su sinoć sa 2:0 savladali Švajcarsku, a već u nedelju će od 18 časova dočekati selekciju Srbije. 

- Očekujem tešku utakmicu. Dobre igrače imaju, fizički moćne. Odigrali smo 0:0 u Nemačkoj, pogledaćemo njihov meč sa Švajcarskom da vidimo šta se promenilo u odnosu na tu utakmicu - rekao je između ostalog Stojković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!
Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!

Među Srbima iz sela Lokvice, smeštenog na padinama Šar-planine, u blizini Prizrena, sa kolena na kolena gotovo sedam vekova, prenose se priče o vremenu kada je i ovaj kraj bio pod carom Dušanom, najmoćnijim vladarom u srpskoj istoriji.

06.09.2024

07:30