• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

06.09.2024

14:11

Eraković: Odigrali smo muški, dobro smo se "pobili"! Nedeljković: Imali smo izglednije šanse, mogli smo da pobedimo! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

Eraković: Odigrali smo muški, dobro smo se "pobili"! Nedeljković: Imali smo izglednije šanse, mogli smo da pobedimo! (VIDEO)

Podeli vest

Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Španije, od starta smo znali šta nas očekuje i trudili smo se da damo sve od sebe. Svaka čast čitavoj ekipi, od prvog minuta smo pokazali karakter i dokazali da možemo da se suprotstavimo ovako velikoj ekipi, poručili su srpski reprezentativci Saša Lukić (28), Kosta Nedeljković (18) i Strahinja Eraković (23)!

Iako su mnogi otpisali našu reprezentaciju koja je u neku ruku podmlađena, "orlovi" su dokazali da mogu dostojno da se suprotstave jakom rivalu. Znatne promene u sastavu i odsustvo glavnih aduta svakako je stvorilo praznine u igri, ali su fudbaleri, koji su sinoć dobili šansu, pokazali da su spremni da preuzmu odgovornost i igraju na visokom nivou.

Fudbaler Fulama, Saša Lukić, veoma je zadovoljan partijom koju su pružili protiv aktuelnog šampiona Evrope, iako je bilo nekoliko efektnih prilika da "orlovi" postignu pogodak, između ostalog i njegova šansa iz kontranapada na samom startu meča.

- Dobar rezultat, od starta smo znali šta nas očekuje i svaka čast momcima, od prvog minuta su dali sve od sebe, pokazali karakter protiv jedne ovako velike ekipe. Stvarno sam ponosan na sve igrače. Španija je u ovom trenutku najbolja ekipana svetu, bilo je i problema, ali pokazali smo da i mi imamo šta da ponudimo. Imali smo i mi šanse, mogli da postinemo gol. Ponavljam, veoma sam ponosan na sve momke, pokazali su karakter i treba da nastamo ovako, samo da imamo još više podrške, potrebna nam je, pokazali su momci večeras da je zaslužuju. Hvala publici što je došla u velikom broju, nadam se da će ih biti sve više i više - istakao je Lukić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Potom se vezista srpskog nacionalnog tima osvrnuo i na "desetku" koja mu je pripala po odlasku bivšeg kapitena Dušana Tadića iz reprezentacije. 

- Broj 10? Jako sam ponosan, velika odgovornost, već sam ga nosio u klubu. Mogu da se nosim sa tim, trudiću se u budućnosti da opravdam težinu tog broja i pomognem reprezentaciji da ostvari što bolji rezultat - podvukao je Lukić.

 

 

Na poziciji desnog beka debitovao je mladi Kosta Nedeljković, koji je odigrao jako dobru utakmicu u sudaru s "crvenom furijom". Statistika govori sama za sebe - Nedeljković je za 90 odigranih minuta imao čak 86% uspešnih dodavanja, a u duelima nije napravio nijednu jedinu grešku. Čak četiri puta je uspešno otklonio opasnost ispred gola Srbije, od čega jednom glavom. 

- Čast mi je da sam odigrao prvi meč za A reprezentaciju, izvukli smo pozitivan rezultat, ali imali smo dve-tri stopostotne i izglednije šanse, za razliku od njih. Svaki igrač je dao sve od sebe i to je ono najvažnije, jer kada igramo svi kao jedan, rekao sam to i pre utakmice, možemo da pariramo ne samo Španiji nego svakoj drugoj selekciji. Da smo imali malo više sreće mogli smo i da pobedimo. Nerešen susret, idemo dalje - istakao je Nedeljković.

Fudbalera Aston Vile je na konferenciji za medije nakon meča pohvalio i selektor reprezentacije, Dragan Stojković Piksi. 

- Svaki dobar potez vam daje samopouzdanje, drago mi je i zbog navijača, bili su nam 12 igrač, osetili smo njihovu podršku. Iskreno sam ponosan na saigrače, svi su dali sto posto, pokazali smo kako treba da se borimo - poručio je Nedeljković.

 

 

Fudbaler Zenita Strahinja Eraković je takođe dobio priliku da igra od starta meča, a prema njegovom mišljenju, to mu je bilo najbolje izdanje u dresu nacionalnog tima. 

- Da, moje sigurno najbolje izdanje u reprezentaciji, raduje me jer smo igrali protiv najbolje selekcije u Evropi. Pokazali smo da „nismo baš za bacanje“, odigrali smo muški, oni su imali veći posed, možda i više šansi, ali i mnoge druge ekipe na svetskom nivou njih puste da igraju, tako da mislim da smo odigrali dobru utakmicu, da smo se ‘pobili’ što se kaže. Protiv Španije smo izašli sa možda jednom od najmlađih ekipa u Evropi, dali smo možda i više od maksimuma u ovom trenutku - istakao je Eraković.

Potom se srpski defanzivac osvrnuo i na rad sa mladim Nedeljkovićem, te istakao da je pred njim velika karijera.

- Sa Nedeljkovićem sam dobro funkcionisao, on je budućnost reprezentacije, igrač pred kojim je velika karijera. Mislim da je svako mogao da vidi koliko smo hteli i želeli, zato kažem da možemo biti ponosni na našu igru večeras - podvukao je Eraković.

 

 

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u nedelju, 8. septembra, očekuje duel protiv Danske u Kopenhagenu, u okviru poslednjeg meča septembarskog prozora A divizije Lige nacija. 

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Prvoplasirane dve ekipe iz svake od grupa igraće u završnom plej-ofu gde će se boriti za trofej šampiona Lige nacija. S druge strane, trećeplasirane idu u plej-aut u borbi za opstanak, gde će dve ekipe ostati u diviziji, a poslednje ispadaju u niži rang, odnosno B diviziju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tesla na IFA 2024: Otkrijte najnovije tehnološke inovacije iz Berlina
Društvo

Tesla na IFA 2024: Otkrijte najnovije tehnološke inovacije iz Berlina

Tesla se sa velikim zadovoljstvom vratila na IFA sajam u Berlin, koji je od 6. do 10. septembra 2024. domaćin najnovijim dostignućima u svetu tehnologije. Kao prepoznatljivi inovator u industriji potrošačke elektronike, brend Tesla kompanije Comtrade Distribution sa ponosom predstavlja medjunarodnoj publici sjajan spektar inovativnih proizvoda koji će očarati sve posetioce.

06.09.2024

15:20

TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)
Live TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno, povodom medijskih objava da će Srbija svoje ratne avione MiG-29 ustupiti Ukrajini, da on nikada u životu to ne bi uradio i da migove "nikome na svetu, ni za šta na svetu, ne bi dao". Ove izjave, ali i nabavku francuskih "rafala" komentarisao je penzionisani vojni pilot Boriša Mandić tokom svog gostovanja u "Info jutru".

06.09.2024

09:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!
Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!

Među Srbima iz sela Lokvice, smeštenog na padinama Šar-planine, u blizini Prizrena, sa kolena na kolena gotovo sedam vekova, prenose se priče o vremenu kada je i ovaj kraj bio pod carom Dušanom, najmoćnijim vladarom u srpskoj istoriji.

06.09.2024

07:30