• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

05.09.2024

22:51

OCENE SRBIJA: Rajković hobotnica, Milenković i Pavlović kao stene! "Orlovi" se isprsili pred španskom furijom!

Starsportphoto

Fudbal

OCENE SRBIJA: Rajković hobotnica, Milenković i Pavlović kao stene! "Orlovi" se isprsili pred španskom furijom!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacije Srbije odigrala je bez golova 0:0 utakmicu prvog kola grupe A protiv Španije na stadionu "Rajko Mitić".

U prvoj utakmici posle debakla na Evropskom prvenstvu desetkovani "orlovi" bez nekoliko nosilaca igre ovog tima pošteno su se isprsili pred evropskim šampionom i pokazali da za srpski reprezentativni fudbal ipak ima nade.

Predrag Rajković je bio "hobotnica" na golu, debitanti Nedeljković i Simić položili težak ispit, a šta reći za neprelaznog Milenkovića, kao i stamenog Pavlovića, o koje su se igraači "furije" odbijali kao o najtvrđi zid.

Vezisti su mogli i bolje, ali ne zaboravimo da je na drugoj strani bila Španija sa Jamalom, Olmom, Karvahalom i superzvezdama koje su u Nemačkoj ovog leta osvojili Evropu.

Luka Jović... A šta bi tek bilo da je pogodio zicer nad zicerima, ali okej, ovo je najava boljih dana srpske reprezentacije, jer morta se priznati da je Srbija u pojedinim trenucima i nadigrala velikog rivala.

 

OCENE:

 

PREDRAG RAJKOVIĆ 7,5 -  Davao je sigurnost "orlovima" na gol liniji. Sredinom prvog poluvremna odbranio šut Zubimendija, a zaustavio još jedan šut Pereza. Standardno dobar čuvar mreže "orlova". U nastavku, bio "miran" do 70 minuta, kada je sa nekoliko intervencija neutralisao odlične udarce španskih "zveri".

 

STRAHINJA ERAKOVIĆ 6,5 -  Radio posao u liniji sa kapitenom Milenkovićem i Pavlovićem. Srpski defanzivci su svakako bili bolji deo tima, a Eraković je imao ulogu u neutralisanju supertalentovanog Jamala. Ipak, Stojković ga je zamenio na početku drugog poluvremena. 

 

NIKOLA MILENKOVIČ 7,5 - Dobro zatvarao najisturenijeg iugrača "furije" Pereza. Klasu je pokazao i kada se u jednom momentu  Dani Olmo odbio o njega kao o zid. Novi kapiten reprezentacije Srbije igrao je kapitenski. Perez, Olmo, Niko Vilijams nisu se baš naigrali pored njega i dobro će ga zapamtiti.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

STRAHINJA PAVLOVIĆ 7,5  - Stamen na levoj strani, a trenutak kada je savršeno odigrao u defanzivi i krenuo u tranziciju, naterao igrača Španije da ga obori i zaradi žuti samo je jedan pokazatelj da je fudbaler Milana u formi. Stameno, baš stameno deluje novi "rosoneri", a izgleda da ga je taj transfer samo dodatno podigao.

 

IVAN ILIĆ 6 - Stojković mu je na ovom meču meču namenio ulogu veziste iz drugog plana, Izvodio je prekide, i od njega se očekivalo da bude malo aktivniji u proigravanju ofaanzivnog dela ekipe. Mogao i bolje. Pokušao je iz slobodnog udarca u nastavku meča, Ipak, očekuje se da na sledećim utakmicama bude jedna od uzdanica ekipe Dragana Stojkovića. Nadamo se već protiv Danske u Kopenhagenu u nedelju.

 

SAŠA LUKIĆ 6 -  Imao šansu na početku utakmice, šutirao preko gola. Nova "desetka" orlova" trebalo je između ostalog da hrani Luku Jovića loptama, međutim nije bilo tako. Više se očekivalo od igrača Fulama, jer on to svakako može. Bilo bi nefer ne istaći njegovu ulogu i na polovini "orlova" kada je u nekoliko navrata presecao napade "furije".

 

Foto: Starsportphoto

 

 

KOSTA NEDELJKOVIĆ 7 - Malo ofanzivniji na desnoj strani, ali se neretko vraćao i pozadi  i pomagao Strahinji Erakoviću u defanzivi. Za debitantski nastup u reprezentaciji "položio" a nije bilo lako biti ubačen u vatru protiv aktuelnog šampiona Evrope. 

 

VELJKO BIRMANČEVIĆ 6,5 - Delovao po levom boku,  pretio brzinom Špancima, posebno Karvahalu, vraćao se i u odbranu i čini se tu gubio snagu. Definitivno ga je bilo i u odbrani i u napadu. Šut u golmana Raja krajem prvog poluvremena svakako ne sme da ostane nezabeležen i pozitivna drskost koju je pokazao.

 

LAZAR SAMARDŽIĆ 6,5 -  Odličan dubinski pas na startu ka Živkoviću koji je centrirao u nameri da nađe Jovića, na kraju šutirao preko gola dao mu je podstreka za nastavak meča. Jedan od najopsnijnih Piksijevih igrača u prvom poluvremeno. U drugom poluvremeno pad i na kraju izmena.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ 6 - Pamtiće se dodavanje za Luku Jovića, i klasičan zicer, koji napadač "orlova" nije iskoristio. Nije da se Živković nije trudio, kao obično, prodorima po levoj strani zadavao je s vremena na vreme probleme Španiji, ali nije to Andrija u punoj formi. I dalje je, verovatno pod utiskom Evropskog prvenstva. 

 

LUKA JOVIĆ 5,5 -  Le Normand i Laporta ga zatvorili na početku. Promašio zicer u finišu prvog poluvrenena, bio akter i situacije u kojoj je pao u šesnaestercu gostiju, ali holandski sudija je samo odmahnuo rukom. Utisak je da je status "ni na nebu" ni na zemlji" u Milanu prilično uuticao na samopouzdanje strelca jedinog gola za Srbiju na EURO u Nemčakoj. Uglavnom bio odsečen u napadu.

 

IZMENE:

 

od 46. JAN KARLO SIMIĆ 7 - Umesto Strahinje Erakovića. Siguran u zadnjoj liniji tima, nastavio je tamo gde je stao Eraković u prvom poluvremenu. Krenuo je sa odličnom intervencijom posle centaršuta Karvahala u peterac Srbije, a upatio ga je i Zubamndi posle jednog pokušaja šuta.  Pokazao je na kraju, da na njega treba ozbiljno računati u sledećim akcijama "orlova".

 

od 62. KRISTIJAN BELIĆ 6 - umesto Andrije Živkovića. Nesmotren faul nad Jamalom, mogao je skupo da nas košta, ali je Rajković još jedanput izvadio kestenje iz vatre posle šuta Grimalda iz slobodnog udarca. Mogao je bolje na debiju, ali korektno je odradio ono što je Stojković tražio od njega.

 

od 74. PETAR RATKOV 5,5 - Ušao umesto Luke Jovića. Za oko dvadeset minuta na terenu nije se našao u šansi. Malo vremena je bio u igri, ali ništa nije pokazao više od Jovića.

 

od 74. MARKO GRUJIĆ - Na terenu umesto Lazara Samardžića. Bez konkretnog učinka. 

 

od 85. STEFAN MITROVIĆ umesto Ivana Ilića. Malo vremena na terenu za konkretnu ocenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Još četiri dana do obračuna veka! Tramp protiv Kamale - pravila za predsedničku debatu u SAD nikad nisu bila ovakva!
ABC je mesto obračuna

Još četiri dana do obračuna veka! Tramp protiv Kamale - pravila za predsedničku debatu u SAD nikad nisu bila ovakva!

Kanal ABC njuz objavio je pravila prve debate predsedničkih kandidata Kamale Haris i Donalda Trampa, koja bi trebalo da bude održana 10. septembra u 21 čas po lokalnom vremenu u Filadelfiji, u Pensilvaniji. Moderatori će biti voditelji ABC-ja Dejvid Muir i Lindzi Dejvis, a Harisova i Tramp su pristali na sva pravila pre objavljivanja.

05.09.2024

22:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija