08.10.2024.

16:50

Foto: tanjug/ap

Sport

Zvezda broji čak 13 reprezentativaca! Maksimović mlada nada, Elšnik i Drkušić uzdanice Slovenije, i moćna afrička baza!

Najveći fokus je, naravno, na srpskim igračima. Mladi Andrija Maksimović (17) iliti Zvezdin "Mesi" kako ga mnogi oslovljavalju, nakon fantastičnih partija u crveno-belom dresu dobio je poziv Dragana Stojkovića Piksija za predstojeće utakmice Lige nacije - protiv Švajcarske (subota, 20.45) i protiv Španije (utorak, 20.45).

Momak poreklom iz Novog Pazara pažnju na sebe skrenuo je nastupom na večitom derbiju, kada je ekipa iz Ljutice Bogdana savladala Partizan ubedljivim rezultatom 4:0 (2:0), da bi potom opravdao poverenje trenera Vladana Milojevića i debitovao u Ligi šampiona na meču protiv Intera u drugom kolu, kada je ekipa sa Marakane poražena sa 4:0 (2:0).

Informer

Andrija Maksimović

Takođe, mladi Jovan Šljivić koji je od početka nove sezone odigrao 65 minuta u dresu srpskog prvaka (45 minuta protiv Jedinstva iz Uba i 20 minuta protiv Tekstilca), odavno se ustalio u startnu postavu U21 selekcije našeg nacionalnog tima. 

S druge strane, nešto mlađi Uroš Sremčević i Veljko Milosavljević koji imaju dvojnu registraciju - u Grafičaru i Crvenoj zvezdi, pozvani su u selekciju do 19 godina. 

Informer

Jovan Šljivić

Srpski prvak se može pohvaliti i činjenicom da u sastavu ima dva slovenačka reprezentativca koji su među glavnim adutima u svojoj reprezentaciji - Timi Maks Elšnik (26) i Vanja Drkušić (24).

Bivši vezista Olimpije iz Ljubljane koji je od dolaska u crveno-beli tabor upisao dva gola i tri asistencije, zajedno je sa pozajmljenim igračem iz Zenita koji ima učinak od jednog gola, pozvan za predstojeće mečeve Lige nacija protiv Norveške (četvrtak, 20.45) i Kazahstana (nedelja, 15.00).

Informer

Timi Maks Elšnik

Na golu fudbalske reprezentacije Izraela biće standardan Zvezdin čuvar mreže, Omri Glazer, koji je na proteklim mečevima pokazao da je povreda zadnje lože stvar prošlosti. Iskusni golman briljirao je kako u domaćem prvenstvu, tako i na evropskoj sceni, čime je otklonio sve sumnje oko svoje fizičke spremnosti.

Iako su mnogi bili zabrinuti da je obnovio povredu u duelu protiv Železničara iz Pančeva, Glazer je svojim nastupima dokazao da je u sjajnoj formi. Uprkos nepovoljnom rezultatu Crvene zvezde u Ligi šampiona, izraelski golman pokazao je visoku profesionalnost, a greške na terenu nisu bile isključivo njegova odgovornost. 

Informer

Omri Glazer

Srpski prvak ima i jaku afričku bazu među svojim fudbalerima. Ofanzivac Dalsio Gomeš koji je od početka sezone među crveno-belima upisao samo jednu asistenciju, pozvan je u A tim Gvineje Bisao, dok je Naser Điga na spisku selektora Burkine Faso.

Gelor Kanga koji je na proteklom meču protiv IMT-a prvi put nakon dužeg vremena dobio šansu od starta, već se ustalio u selekciji Gabona. Dok je s druge strane maestralni Šerif Ndijaje, koji je na prethodnih 11 mečeva upisao sedam golova, uključujući i het-trik na večitom derbijuponovo dobio poziv za selekciju Senegala.

Informer

Šerif Ndijaje

Felisio Milson će imati priliku da nastavi svoju sjajnu formu iz prethodnog reprezentativnog ciklusa u kojem je postigao gol za nacionalni tim Angole, dok će Jung Vu Seol braniti boje Južne Koreje.