08.10.2024.

22:07

Foto: EPA

Sport

Predsednik FS Švajcarske o provokacijama Džake i "orlova": To su stare priče, dolazimo u Srbiju po pobedu!

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu (20.45, RTS1, Arena premijum 1) dočekuje selekciju Švajcarske, u okviru trećeg kola A divizije Lige nacija. Predstojeći susret je od velikog značaja za obe ekipe, jer će poražena ostati na poslednjem mestu u grupi, u kojoj su još Španija i Danska.

"Orlovi" su zlata vredan bod osvojili na remiju sa "crvenom furijom" na "Marakani" (0:0), ali su napravili kiks na meču protiv Danske, pošto su poraženi rezultatom 2:0. Na drugoj strani, izabranici Murata Jakina gledaju u leđa svim ekipama s "krompirom", jer su u dosadašnja dva kola postigli samo jedan gol, koji nije ni od kakve koristi.

Gorak poraz od Španije (4:1) i Danske (2:0) ostavio ih je na začelju grupe "4", ali, prema rečima predsednika fudbalskog saveza Pjerluiđija Tamija, ambiciozni Švajcarci su zacrtali da u goste dolaze po tri boda.

- Ciljevi se nikada ne menjaju. Naravno da želimo da ostanemo u A diviziji Lige nacija, ali za to su nam potrebni bodovi. Najbolja prilika za to je predstojeća utakmica protiv Srbije u gostima - započeo je Tami, prenosi ugledni portal "Blu njuz".

Informer

 

Tradicionalno, kada god su se pomenute dve reprezentacije sastale, došlo je do nekih problema. Nije isključeno da bi i ovoga puta moglo doći do provokacija, posebno jer Švajcarsku predvodi kapiten Granit Džaka, osvedočeni srbomrzac i provokator.

Podsetimo, Džaka i Šaćiri su u Rusiji golove proslavljali pokazivanjem dvoglavog orla koji se nalazi na zastavi Albanije, dok je u Kataru fudbaler Leverkuzena obukao dres sa prezimenom Jašari, aludirajući na Adema Jašarija, ubijenog teroristu OVK. Šaćiri je po završetku Evropskog prvenstva objavio da ide u reprezentativnu penziju, pa je na vreme izbegao paklen doček u Srbiji.

Ipak, prvi čovek fudbalskog saveza Švajcarske ne želi da se osvrće na to što je bilo, već ističe da će njegova ekipa na predstojećem susretu biti fokusirana isključivo na fudbal.

To su stare priče. Provokacije su uvek moguće i ne možete ih kontrolisati, ali mi želimo da se koncentrišemo na sport. Sada su nam potrebna isključivo tri boda - podvukao je Pjerluiđi.