• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

08.09.2024

17:00

(UŽIVO) Piksi uvideo grešku, vratio Živkovića na teren! "Orlovi" sa golom zaostatka na naoštrene Dance! (VIDEO/FOTO)

EPA Images

Fudbal

(UŽIVO) Piksi uvideo grešku, vratio Živkovića na teren! "Orlovi" sa golom zaostatka na naoštrene Dance! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije danas gostuje selekciji Danske (18.00, RTS 1, Arena premijum 1) u Kopenhagenu, u okviru drugog kola A divizije Lige nacija. Meč možete pratiti uživo na našem portalu.

"Orlovi" su pre tri dana odigrali nerešeno protiv Španije (0:0) na "Marakani", u okviru prvog meča septembarskog prozora. S druge strane, njihov današnji rival je u prvom kolu ubedljivo trijumfovao nad selekcijom Švajcarske rezultatom 2:0, i tako zauzeo prvu poziciju u grupi sa tri boda.

DANSKA - SRBIJA (1:0)

Strelci: Gronbek 36,

Žuti kartoni: Andersen (Danska)

Grad: Kopenhagen.

Stadion: Parken.

Kapacitet: 38.065.

Sudija: Kris Kavanag (Engleska).

DANSKA (3-4-2-1): Šmajhel - Andersen, Vestergord, Nelson - Ba, Hejbjerg, Norgor, Kristijansen - Gronbek - Eriksen - Poulsen. 

Selektor: Lars Knudsen (privremeni).

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić (od 46. Živković), Ilić, Birmančević - Lukić, Samardžić - Jović.

Selektor: Dragan Stojković Piksi.

 

 

UŽIVO:

 

DRUGO POLUVREME:

 

56. minut - Postavka naših fudbalera je znatno više nego što je to bio slučaj u prvom delu, kada smo u niskom bloku pokušavali stići do brze tranzicije. Ipak, Danci odgovaraju sa jednako snažnim pritiskom na loptu i ne dozvoljavaju da ih sateramo.

53. minut - Kakva propuštena prilika u šesnaestercu! Andrija Živković je odlično zahvatio loptu i šutirao je, ali je završila pored leve stative.

50. minut - Andersen je dobio žuti karton nakon oštrog starta nad Živkovićem.

49. minut - Pokušavaju Lukić, Pavlović i Milenković da kreiraju neku šansu, primetna je ofanzivnija igra "orlova" nakon pauze.

Foto: profimedia

 

46. minut - Kreće drugo poluvreme. Selektor "orlova" koristi prvu izmenu. Na teren će Živković umesto Grujića. Sada je postava ista kao na prethodnom meču protiv Španije.

PRVO POLUVREME:

45.+3 minut - Izveo je Samardžić dva kornera, drugi je bio poprilično bolji. Poslao je odličan centaršut, loptu je dočekao Jović, ali Danci su je odmah preuzeli. Kraj prvog poluvremena.

 

 

45. minut - Igraće se tri minuta nadoknade.

42. minut - Gol Danaca ništa nije promenio na terenu. "Vikinzi" i dalje diktiraju ritam i tempo igre, "orlovi" posustaju. Pokušava Birmančević u više navrata, ali ga niko ne prati, pa nema kome da prosledi loptu. Greši naša reprezentacija.

36. minut - Polsen je prosledio sjajan pas ka Gronbeku koji je šutirao i postigao pogodak. Danci su poveli, ali čekala se povrda VAR sobe da li je u pitanju ofsajd. Naime, radi se o pasu ka Polsenu u kaznenom prostoru. Nakon konsultacije sa arbitima gol je priznat. Danska vodi - 1:0!

 

 

31. minut - Ponovo "orlovi" pokušavaju. Pavlović je krenuo u napad, dodao Iliću, on je prosledio sjajan pas ka Joviću. Fudbaler Milana je tražio poziciju za šut ali su ga izblokirali fudbaleri iz protivničkog tabora. Dodao je loptu Birmančeviću, ali su Danci preoteli loptu.

27. minut -  Lukić je napravio faul nad Eriksenom pred kaznenim prostorom, imali su Danci priliku za gol iz slobodnog udarca, Eriksen je izveo slobodnjak i pogodio Grujića u živom zidu.

Foto: EPA Images

 

25. minut - Jedna od kvalitetnijih šansi za "orlove". Samardžić je šutirao po zemlji sa 18 metara, ali je protivnički čuvar mreže Šmajhel olako neutralizovao napad.

23. minut - Fantastična kontra Danaca, Eriksen se nameštao na šut ali ga je izblokirao Kosta Nedeljković.

19. minut - Prvi pokušaj za našu reprezentaciju, karakterističan prodor Strahinje Pavlovića, šutirao je desnom nogom ali daleko preko gola rivala.

Foto: profimedia

 

15. minut - Andersen i Kristijansen u paketu briljiraju ispred Rajkovićevog poseda, ali ne uspevaju da realizuju nijednu od zamišljenih šansi. Ponovo Srbija preuzima loptu.

12. minut - Lukić je oštro startovao nad rivalom i napravio prekršaj, glavni arbitar ga je samo upozorio. Danci su izveli prekid, pokušao je Vestergord glavom da postigne pogodak nakon centaršuta saigrača, ali kao da je otišao previše ispred lopte pa ga je to omelo da bude precizan. Rezultat je i dalje izjednačen - 0:0. 

10. minut - Još uvek se ništa ne dešava na "Parken" stadionu. Ujednačena borba obe ekipe, bez ijednog konkretnog udarca ka golu.

6. minut - U uvodnim minutima meča imala je Srbija većinski posed lopte i terena, ali su se rivali sada za nijansu uozbiljili. Krenuli su Danci u napad, ali sve se završilo slabim udarcem po zemlji ka Rajkovićevom golu. Nedeljković je oteo loptu, ponovo naša reprezentacija ima posed.

3. minut - Birmančević je izveo aut i dodao loptu Joviću, koji mu je odmah vratio. Krenuo je fudbaler Sparte odmah ka protivničkom golu u solo akciji, ali su ga blokirala tri igrača iz protivničkog tabora.

1. minut - Utakmica je počela, prvi posed ima naša reprezentacija.

 

 

PRE MEČA:

17.58 - Intonirane su himne dve države, najpre Srbije, a potom i Danske. Atmosfera na stadionu je odlična, a tribine su popunjene do poslednjeg mesta. Uskoro će početi utakmica.

17.55 - Obe reprezentacije polako izlaze na teren "Parken" stadiona.

17.50 - Situacija na tabeli uoči ovog meča je sledeća - u našoj grupi, Danska zauzima prvu poziciju sa tri boda, Srbija se zajedno sa selekcijom Španije nalazi na deobi drugog i trećeg mesta sa po jednim bodom, dok je Švajcarska poslednja bez ikakvog učinka.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Prvoplasirane dve ekipe iz svake od grupa igraće u završnom plej-ofu gde će se boriti za trofej šampiona Lige nacija. S druge strane, trećeplasirane idu u plej-aut u borbi za opstanak, gde će dve ekipe ostati u diviziji, a poslednje ispadaju u niži rang, odnosno B diviziju.

17.45 - Zbog brojnih otkaza, povreda i porodičnih razloga, naš nacionalni tim ima dvojicu fudbalera manje na klupi od Danske. Rezervne snage su: golmani Petrović i Aleksandar Jovanović, defanzivci Babić i Simić, vezisti Mitrović, Živković, Belić i Aleksić, napadači Ratkov i Đorđe Jovanović.

 

 

 

 

17.40 Uoči ovog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su privremeni selektor Skandinavaca Lars Knudsen (47) i defanzivac Janik Vestergor (32), koji smatraju da će meč sa "orlovima" biti pravi izazov za njih!

- Srbija ima još svari kojih se drži. Sada je možda disciplinovanija, s manje individualista, ali ipak talentovanih igrača. Biće to izazov, idemo na pobedu. Oni su neverovatno vredni, naterali su Španiju da joj bude teško, verujem da će i nama biti tvrd orah - poručio je Knudsen.

Foto: profimedia

Lars Knudsen

Na reči selektora Knudsena nadovezao se i fudbaler Lestera Janik Vestergor, koji smatra da je Srbija veoma težak protivnik, te da pred njima neće biti lak zadatak.

- Remi sa Španijom pokazuje da je Srbija bila dobra u odbrani. Mislim da će nas meč sada biti drugačiji nego na EURO, težak su protivnik. Ne znam baš kako je sve išlo, ali neki od njihovih vrhunskih igrača nisu više tu. Tu su neki momci koji žele iskorak. To može da bude oslobađajuće i teret. Zavisi kako gledate. Nema sumnje da donose mnogo kvaliteta, Srbija je ekipa koja je uvek imala dobre igrače - podvukao je Vestergor.

Foto: profimedia

Janik Vestergor

17.35 - Reprezentativci Srbije jutros su prošetali Kopenhagenom, te tako iskoristili priliku da se zajedno sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem razgibavaju i vežbaju na ulicama grada.

 

 

 

 

17.30 - Bukmejkeri nisu previše naklonjeni našoj reprezentaciji. Kvota na pobedu Danske pala je sa 1,90 na 1,75, što domaćinima daje oko 55% šanse za trijumf. Nerešen ishod procenjuje se na kvotu 3,70, dok pobeda Srbije nosi kvotu 5,50, što znači da Piksijevi momci imaju samo 18% šanse za uspeh.

Foto: profimedia

Slika sa EP, meč Danska - Srbija

17.25 - Privremeni selektor reprezentacije Danske Lars Knudsen napravio je dve izmene u odnosu na tim koji je pre tri dana savladao Švajcarku. Vezista Brentforda Kristijan Norgor je zamenio  Mortena Hjulmanda, dok je Jusuf Poluslen u špicu zamenio Kaspera Dolberga.

17.20 - Selektor "orlova" se odlučio za proverenu postavu. Napravio je jednu izmenu u odnosu na meč protiv Španije. Startuje Marko Grujić, a iz startnih 11 je ispao Andrija Živković. 

 

 

17.15 - Danska je bila rival Srbije i na nedavno odigranom Evropskom prvenstvu. Duel u Minhenu završen je bez golova, ali su Skandinavci zadovoljniji otišli sa "Alijanc arene" budući da im je bod bio dovoljan za plasman u nokaut fazu kontinentalne smotre. Ipak, na pomenutoj utakmici "orlovi" su imali svoje šanse, čak postigli i gol, no, on je poništen zbog ofsajda. 

Foto: profimedia

Detalj sa meča Danska - Srbija

17.10 Na konferenciji za medije uoći meča, selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi govorio je o današnjem rivalu, te istakao da Skandinavci igraju na izuzetno visokom nivou i da se radi o vrlo kvalitetnom protivniku.

Danska je uvek bila neugodan i vrlo težak protivnik. Došli smo da odigramo najbolje što možemo, na visokom nivou i izborimo dobar rezultat. Napravili smo dobru analizu, znamo sa kim igramo i šta nas očekuje. Moramo biti sto odsto spremni da odgovorimo na sve izazove koji su pred nama - poručio je Piksi.

Foto: tanjug

Dragan Stojković Piksi

17.00 - Poštovani čitaoci, dobar dan i dobrodošli na blog posvećen utakmici Danska - Srbija, u okviru drugog kola A divizije Lige nacija. Ovde možete pratiti meč uživo, kao i pronaći sve informacije vezane za drugu utakmicu našeg nacionalnog tima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Hoće da bude besmrtan?! Putin dao šokantno naređenje! Svet gleda i ne veruje šta se trenuto dešava u Rusiji!
NEVEROVATNO

Hoće da bude besmrtan?! Putin dao šokantno naređenje! Svet gleda i ne veruje šta se trenuto dešava u Rusiji!

Početkom 2024. godine, ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je pokretanje „nacionalnog projekta“ za očuvanje zdravlja stanovništva. Nekoliko meseci kasnije, potpredsednica vlade Tatjana Golikova najavila je inicijativu pod nazivom „Nove tehnologije očuvanja zdravlja“. Istraživački instituti su dobili nalog da izveštavaju o naporima u borbi protiv starenja ćelija, osteoporoze, kognitivnih i senzornijih poremećaja, kao i o jačanju imunog sistema

08.09.2024

17:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija