Autor: Informer.rs

06.06.2022.

08:52

Foto: Starsportphoto

Sport

MAJSTORICA U "PIONIRU" REŠAVA PITANJE PRVAKA ABA LIGE! Dan odluke za večite

Popravnog više nema! Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras će rešiti pitanje novog prvaka ABA lige (20.00, Arena 1 premijum) i sigurnog predstavnika regiona u sledećoj sezoni Evrolige!


Peti i odlučujući okršaj finalne serije regionalnog takmičenja zakazan je u "Pioniru", a prednost domaćeg terena ponovo će imati crveno-beli.

Izvukli pouke

Izabranici Dejana Radonjića slavili su na prva dva meča pred svojom publikom i poveli sa 2:0 u pobedama, ali su crno-beli, uz pomoć "grobara", uspeli da izjednače na 2:2. Zato će majstorica prelomiti da li će klub sa Malog Kalemegdana uspeti da odbrani pehar ili će tim koji predvodi Željko Obradović vratiti trofej u vitrine posle devet godina.

Informer

Partizan od 0:2 do 2:2



Finale plej-ofa obeležila je velika tenzija, pre svega od strane navijača obe ekipe. Zbog incidenata, vređanja i ubacivanja tvrdih predmeta na teren sudije su bile primorane čak i da prekinu treći duel, a disciplinski organi izrekli su kazne za večite. Zato će i na večerašnjoj utakmici deo tribina oko terena biti prazan.

Strateg Crvene zvezde Dejan Radonjić tvrdi da njegovi izabranici sigurno neće ponoviti greške iz prethodne dve utakmice.

- Cele sezone sam apostrofirao značaj da regularni deo završimo prvi na tabeli zbog prednosti domaćeg terena. Sad smo došli baš u tu situaciju da odlučujući meč igramo pred našim navijačima. Pozivam ih da nas podrže i bodre, da budu glasni, ali korektni prema svima i da nam tako pomognu da dođemo do cilja. Verujem da smo izvukli pouke iz poraza i da ćemo uspeti da osvojimo titulu - kaže Radonjić.

ABA LIGA


Finale
Petak, 27. maj
Crvena zvezda - Partizan 90:76
Nedelja, 29. maj
Crvena zvezda - Partizan 85:81
Sreda, 1. jun
Partizan - Crvena zvezda 70:67
Petak, 3. jun
Partizan - Crvena zvezda 112:84
Ponedeljak, 6. jun
* Crvena zvezda - Partizan 20.00


Crnogorski stručnjak naglašava da će njegova ekipa pokazati pravu reakciju.

- Moramo da odigramo mnogo bolje u oba smera da bismo došli do naše igre i onoga što želimo, a to je trijumf. U poslednjem duelu smo u odbrani bili slabi i mekani, sa lošom koncentracijom, što je protivniku omogućilo veliki broj otvorenih šuteva. To sada ne smemo da dozvolimo - jasan je Radonjić.

Detalji će odlučiti

S druge strane, najtrofejniji evropski trener Željko Obradović očekuje da detalji reše majstoricu.

- Voleo bih da igrači Partizana pokažu isti moral, želju i požrtvovanje kao što su to činili od druge utakmice u finalnoj seriji. Analizirali smo mnogo u ovih prethodnih sedam dana, sve do sitnih detalja. Naravno da se bavimo time kao što to rade i u Zvezdi. Očekujem zaista zanimljiv okršaj, a neka pobedi bolji - poručuje Željko Obradović.

Kapiten crno-belih Rade Zagorac smatra da se ekipe odlično poznaju i da nema prostora za bilo kakva iznenađenja.

Informer

 



- Ono što su oba tima dosad prikazala, s košarkaške strane, dostojno je finala ABA lige. Sada nam cela sezona staje u majstoricu, a u derbiju nema favorita, niti odlučuje samo taktika. Nema tu filozofije niti prostora za neke promene. Potrudili smo se da se u pauzi regenerišemo i oporavimo kako bismo spremni dočekali odlučujući duel - zaključuje Zagorac.

Pravdu dele Pukl, Hordov i Koljenšić


Poznata je "trojka" koja će večeras u "Pioniru" deliti pravdu u meču za šampionsku titulu u ABA ligi. Za glavnog arbitra određen je Saša Pukl (52) iz Slovenije, a tu su još i Hrvat Tomislav Hordov (42) i Miloš Koljenšić (43) iz Crne Gore. Prethodna četiri duela Crvene zvezde i Partizana sudili su različiti timovi, a prvi arbitar koji će po drugi put to učiniti u finalu plej-ofa je Pukl, koji je bio akter i prve utakmice.