Autor: Informer.rs

09.06.2022.

07:21

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN NE IGRA, DIREKTOR KLS NIŠTA NE ZNA! Divljaci stop! Pražnjenje tribina i na najmanji incident!

Sa gorčinoms e svi sećaju nedavno završene finalsne serije ABA lige, pošto su neredu i "rat" Zvezde i Partizana, bacili košarkašu u drugi plan.

KLS bez Partizana

Zvezda je odbranila titulu nakon trijumfa u "majstorici", a sada poremećeni odnosi među večitim rivalima prete da poremete plej-of u nacionalnom šampionatu, čije je odigravanje dovedeno u pitanje zbog neizvesnog učešća Partizana u KLS doigravanju.

Ekipa Željka Obradovića bi već u petak trebalo da igra protiv FMP-a, Zvezda istog dana protiv Mege. Međutim, iako nema zvanične potvrde, mediji prenose da Partizan neće učestvovati u završnici domaćeg šampionata

- Niko od predstavnika Partizana se nije pojavio, a uredno su pozvani, ali ja nemam nijedan podatak, nijednu informaciju da Partizan neće igrati utakmice domaće lige. Osim nekih izjava u medijima i najava da će se to desiti koje dolaze iz nerelevantnih izvora, ne postoji nijedan drugi dokaz da Partizan neće igrati  - rekao je za Telegraf direktor takmičenja Aleksandar Grujin.

Informer

Bukti sukobe Zvezde i Partizana

Podsećamo, predsednik Partizana Ostoja Mijailović ranije je kritikovao ligu zbog modela određivanja prednosti domaćeg terena, koji zavisi od plasmana u ABA ligi.

- KLS liga broji 21 klub i svi oni učestvuju u donošenju odluka, među njima i Partizan koji ima isti tretman kao i svi ostali, i koji je glasao za ovakav model doigravanja, odnosno prednosti domaćeg terena, i ove i proteklih sezona. To nije od juče. Propozicije su takve poslednjih devet godina i važe svih ovih godina. To što Zvezda i Partizan imaju međusobne nesuglasice oko brojnih tačaka, to je njihova stvar, to nas ne zanima - poručuje Grujin.

Informer

Aleksandar Grujin

Posle haosa u finalu ABA lige Grujin priželjkuje mir na tribinama.

- Ja bih najviše voleo da na svim utakmicama budu deca, da bude bezbedno, da ljudi dođu i uživaju u lepim potezima, da odu kućama zadovoljni, jer ovo nije rat, ovo je košarka, i postoji život posle utakmice-

Direktor KLS upozorava da će biti pražnjenja tribina na svaki i najmanji incident, da će liga biti rigorozna prema onima koji budu dozvolili divljačko ponašanje navijača.

- KLS liga je sve bolja, iz godine u godinu sve jača i kvalitetnija, i biće još bolja naredne godine, i zato ćemo reagovati na svaki i najmanji incident ako ga bude. Procedure i propisi se znaju ako bude bilo scena koje smo gledali u ABA finalu. Biće i ovde pražnjenja hala, ali nadam se da do toga neće doći.