Autor: Informer.rs

08.08.2022.

18:03

Foto:

Sport

MILOOOOŠ TEODOSIIIIIIIĆ! BRAVO, MAJSTOREEEEEEE! Ovako je KAPITEN RUŠIO Špance, a tu su svi njegovi MAGIČNI POTEZI ZA SRBIJU (VIDEO)

Selektor "orlova" Svetislav Pešić precrtao je danas dugogodišnjeg kapitena iz reprezentacije, što znači da Teodosić neće igrati u kvalifikacijama za Mundobasket, ali i na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Posle svega Teodosiću u čast treba se podsetiti njegovih magičnih poteza, sa kojima je ušao u istoriju srpske, evropske ali i svetske igre pod obručima.

Opet ćemo hronološki...

SVETSKO PRVENSTVO 2010. GODINE

Srbija igra četvrtfinalni meč Svetskog prvenstva protiv zvaničnog šampiona planete. Finiš je meča i Teodosić zove visoki pik na sredini terena. Stiže da pripomogne Novica Veličković. Na plejmejkeru Olimpijakosa ostaje Horhe Garbahosa i već znate šta se dešava – trojka sa devet metara.

Srbija odlazi u polufinale, gde smo brutalno opljačkani protiv Turske. 

MUNDOBASKET 2014. GODINE

Srbija ne igra dobro na Mundobasketu, ali posle iznenađujuće pobede nad Grčkom uspeva da se došlepa do četvrtfinala, a tamo - najjači Brazil svih vremena. Južnoamerička selekcija predvođena je Marselinjom, Leandrom Barbosom, Varežaom, Neneom i Spliterom. Srbija dominantno dolazi do +28 i obezbeđuje iznenađujući prolaz među najbolja četiri tima SP.

Teodosić je bio "prva violina" na terenu  – 23 poena, 4 asistencije, 10/10 penali.

Informer

Teodosić u zagrljaju Novice Veličkovića

Madrid, dva dana posle toga. Srbija je opet autsajder – rival u borbi za finale je Francuska. Selekcija Vensana Kolea doduše igra bez Tonija Parkera, ali je Nikola Batum u životnoj formi, a pomaže mu Boris Dijao, koji se samo dva meseca ranije okitio NBA prstenom u prilično značajnoj ulozi. Na kraju prvo polufinale Mundobasketa za Srbiju još od jugoslovenskog  Indijanopolisa.

Igrač utakmice – Teodosić, strelac 24 poena (9/12 iz igre).

OLIMPIJSKE IGRE 2016. GODINE

Rio de Žaneiro, Olimpijske igre 2016. godine. Srbija je na šut od toga da legitimnu reprezentaciju SAD, sastavljenu od NBA Ol-star igrača, otera u produžetak. Ne uspeva, ali svet obilazi kompilacija dodavanja neobrijanog plejmejkera „Orlova“. Dostojan naslednik klipa „Bodiroga schools Anthony“. Taj poraz je dao Srbiji neophodno samopouzdanje – narednih dana su u borbi za prvu olimpijsku medalju od 1996. pali Hrvatska (četvrtfinale) i Australija (polufinale).

Pogledajte sve magične Teove poteze u dresu Srbije: