Autor: Informer.rs

09.08.2022.

11:27

Foto: printscreen

Sport

MILICA DABOVIĆ U ŠOKU ZBOG TEA: Mora da bude tu, bar na klupi! Neće nas ovo poljuljati, kada se NALJUTIMO HOĆEMO VIŠE, JOŠ, SVE...

Selektor Srbije Svetislav Pešić odlučio je da dugogodišnji kapiten Teodosić ne bude deo reprezentacije pre nego što su "orlovi" odigrali ijedan pripremni meč pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i šampiona Evrope.

Milica Dabović u šoku

Nakon Stefana Markovića, podršku su pružili saigrači Nikola Kalinić i Nemanja Nedović, kao i Milica Dabović.

- Ne znam šta bih vam rekla! Iznenađena sam - rekla je Milica Dabović za Informer.rs i nastavila:

Informer

Milica Dabović uz Miloša Teodosića

- Znate da ja uvek imam reakcije na takve stvari. Jednostavno, sad sada iznenađena. Šokirana sam da tako eliminišeš jednog kapitena, igrača, čoveka... Ali, ne znam ni sama šta je u Pešićevoj glavi! Ne znam! Žao mi je što Teodosić neće biti u reprezentaciji.

Teo je dobio podršku saigrača, Nedovića i Kalinića. Možda bi ova odluka mogla da poljulja atmosferu u ekipi.

- Ne verujem, ali biće neobično bez takvog genijalca. Srbija ne gubi ovim potezom. Mi smo takvi, kada se naljutimo mi hoćemo više, još, sve... Videćemo šta će biti. Za mene je Teodosić genijalac. Taj čovek treba da bude tu, pa makar na klupi da sedi, ako već Pešić želi šansu da pruži mlađima.

Pominje se navodni sukob sa selektorom, čak je i Nikola Jokić uvučen u priču.

- Ne mešam se u to! Jednostavno, Teodosić će nedostajati - zaključila je Milica Dabović.

Informer

Miloš Teodosić

Navodno, nije bilo nikakvog sukoba, a jedini razlog zbog kojeg je Pešić odlučio da otpiše Teodosića jeste to što mu se ne uklapa u koncepciju tima i to mu je i saopštio tokom dana. Međutim, i dalje je misterija zašto se Pešić odrekao Teodosića. Zvanične potvrde Košarkaškog saveza Srbije nema, a moralo bi da usledi obrazloženje krajnje iznenađujuće odluke da dugogodišnji kapiten otpadne u ranoj fazi priprema nacionalnog tima. Nema nagoveštaja da se radi o povredi! Takođe, Teo je iako u poznim igračkim godinama imao odličnu klupsku sezonu u Virtusu. Osvojio je Evrokup i bio MVP finalne utakmice ovog takmičenja.

Bonus video