• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2022

06:51

SRAMOTA, NIJE TEO NEKI KLINAC! KAD BI PIKSI PRECRTAO TADIĆA... Navijači Srbije ogorčeni odlukom selektora Pešića, ali...

Starsportphoto©

Košarka

SRAMOTA, NIJE TEO NEKI KLINAC! KAD BI PIKSI PRECRTAO TADIĆA... Navijači Srbije ogorčeni odlukom selektora Pešića, ali...

Podeli vest

Šokantna vest "zaledila" je Srbiju, i dalje nezvanično, selektor Svetislav Pešić precrtao je Miloša Teodosića sa spiska igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo

Odluka selektora da se zahvali godinama najboljem, kapitenu, podelila je košarkašku javnost u Srbiji! 

Nije bilo sukoba

Još nema zvanične poruke selektora Pešića o razlogu zbog kojeg je jedan od najvećih srpskih košarkaša "precrtan" posle nedelju dana rada sa reprezentacijom. Nezvanično, Pešićev tim će napustiti i nekoliko novajlija zajedno sa plejmejkerom koji je poslednjih 15 godina uvek bio vođa tima kada ga povrede nisu sprečavale da to bude.

Navodno nije bilo nikakvog sukoba, a jedini razlog zbog kojeg je Pešić odlučio da otpiše Teodosića jeste to što mu se ne uklapa u koncepciju tima i to mu je i saopštio tokom dana. Pričao je Pešić i na okupljanju reprezentacije kakvu viziju ima, kao i da najbolji tim ne čini 12 najboljih igrača, već 12 igrača koji najbolje funkcionišu. 

Odluka selektor da precrta kapitena izazvala je brojne reakcije u košarkaškoj javnosti, neki veličaju hrabrost Svetislava Pešića, a neki ga kritikuju zbog toga što je Teo i dalje naš najbolji igrač.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kao reprezentativac Srbije i Crne Gore Miloš Teodosić osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za igra do 16 godina 2003, kao i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina 2005. u Beogradu. Sa reprezentacijom Srbije do 20 godina Teodosić je 2007. godine osvojio zlato na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Istog leta dogodio se njegov seniorski debi u nacionalnim timu, a zatim i tri srebrne medalje koje je osvojio u narednih 15 godina - 2009. godine na Evropskom prvenstvu, 2014. godine na Mundobasketu i 2016. godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milankg

pre 1 godinu

Iskreno ja Tea obozavam ali moram priznati da je to Pesicev najpametniji potez...samo bi usporavao igru i sigurno dovodio do komflikta jer imas najboljeg igraca planete i najboljeg u Evroligi a opet svaka lopta mora da ide preko Tea i tu bi bio kraj...svaka cast Pesicu na potezu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija