Autor: Informer.rs

10.11.2022.

09:17

Foto: Starsportphoto

Sport

KOŠARKAŠI ZVEZDE I PARTIZANA OSAKAĆENI U ISTANBULU I PIREJU! Veoma teški izazovi pred srpskim klubovima u Evroligi!

Crveno-beli večeras u 7. kolu Evrolige gostuju lideru na tabeli, Fenerbahčeu (18.00, Sport klub 2), dok će crno-beli na megdan favorizovanom Olimpijakosu (20.00, Sport klub 1)!

Beogradski večiti rivali su, ruku na srce, autsajderi pred ove okršaje, pogotovo jer neće biti u kompletnom sastavu. Aktuelni srpski i regionalni prvak je u dosadašnjih šest kola zabeležio samo jedan trijumf i trenutno je zadnjeplasiran sa učinkom 1-5, koliko imaju Panatinaikos i Bajern. Ovaj duel sa Turcima dolazi u nevreme, posle šokantnog poraza od Zadra u ABA ligi.

Trener Crvene zvezde, Vladimir Jovanović svestan je da njegov tim nema velike šanse.

- Treba da pokažemo reakciju, jer smo napravili veliki kiks. Muči nas i stomačni virus u timu, a Stefan Marković je na infuziji. Moramo da odigramo pametnije. Idemo tamo da se "pošibamo" s rivalom, pa da vidimo šta možemo - kaže Jovanović.

Informer

 



S druge strane, Partizan igra sve bolje kako odmiče sezona, i u Evroligi ima tri uzastopne pobede. Kormilar Željko Obradović suočava se sa skraćenom rotacijom, jer ne može da računa na povređene Dantea Egzuma, Balšu Koprivicu, Aleksu Avramovića i Alena Smailagića, kao ni na reprezentativce Danila Anđušića i Uroša Trifunovića. Zato će crno-beli u Pireju biti prinuđeni da igraju sa samo devetoricom zdravih košarkaša.

Informer

 



- Ispred nas je utakmica s Olimpijakosom, na kojoj ćemo da nastupimo sa smanjenim brojem igrača. Ali šta je - tu je. Idemo da odigramo najbolje u ovom momentu - naglašava Obradović.


EVROLIGA

7. kolo

Sreda

Armani - Virtus 59:64

Četvrtak

Fenerbahče - Crvena zvezda 18.00
Real M. - Efes 19.45
Alba - Bajern 20.00
Olimpijakos - Partizan 20.00
Makabi - Barselona 20.05
Lion - Žalgiris 21.00


Petak

Panatinaikos - Barselona 20.30
Valensija - Monako 21.00


Bonus video