11.05.2024.

20:00

Foto: abaliga.com

Sport

ABA liga analizirala: Budućnost je oštećena protiv Partizana!

Crno-beli su veći deo meča zaostajali za gostima, a onda je usledio ključni momenat u kojem je, tada najefikasniji igrač na parketu, Jogi Ferel isključen.

Prema saopštenju komisije regionalnog takmičenja, situacija usled koje je Amerikancu dosuđen prekršaj na šutu Kevina Pantera za tri poena je morala biti tehnička greška za beka crno-belih, a ne lična plejmejkeru Budućnosti. Bivši plejmejker Sakramenta se posle sudijske odluke žalio, zbog čega je dobio tehničku i napustio parket.

Informer

Ferel u duelu sa Zekom Ledejom

"Na 6:47 pre kraja treće četvrtine, dok je šutirao za tri poena, ofanzivni igrač (Kevin Panter) je pomerio svoju desnu nogu u stranu i inicirao kontakt sa defanzivnim igračem (Jogijem Ferelom). Sudije su svirale faul u korist ofanzivnog igrača što je bila pogrešna odluka. Sudije bi trebalo da su u tom slučaju dodelile tehničku ofanzivnom igraču", saopštila je ABA liga.

Podsećamo, Ferel je pre te situacije skrivio nesportski faul zbog udaranja Alekse Avramovića u glavu, pa je tehnička greška značila diskvalifikaciju.

Informer

Avramović posle udarca Ferela

Nakon što je omaleni Amerikanac udaljen sa parketa, usledila je serija "parnog valjka" i izboreno je treće uzastopno finale protiv Crvene zvezde. Svoje nezadovoljstvo Ferel je izrazio i preko društvene mreže Iks, gde je optužio ligu za eliminaciju njegovog tima.

Crno-beli će nastojati da odbrane trofej osvojen prošle godine, a prva dva meča igraće se u hali "Pionir", koji su crveno-beli odabrali za dom u ovoj seriji.