14.05.2024.

09:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Poznate sudije za drugi večiti derbi u finalu ABA!

Drugi meč igra se u sredu u "Pioniru" od 19.30, a ovaj put pravdu će deliti Damir Javor, Uroš Obrknežević, Miloš Koljenšić. Posle ovog meča, serija se seli u Beogradsku arenu, gde će domaćin biti Partizan.

Sudijasku trojku u prvoj utakmici čini su Saša Pukl, Milivoje Jovčić i Luka Kardum i odlukama su razbesneli navijače crno-belih.

Košarkaši Zvezde dobili su Partizan sa 85:82 i poveli 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige. Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Jago dos Santos sa 18 poena, po 14 su dali Luka Mitrović i Miloš Teodosić, a 12 Davidovac. Najbolji u ekipi Partizana bio je Džejms Naneli sa 27 poena, Panter je dao 13, a Aleksa Avramović 10 poena.
 

Informer

Trener crveno-belih Janis Sferopulos već je arhivirao prvi meč.

- Čestitam igračima prvu pobedu, poveli smo 1:0. Kao što ste mogli da vidite utakmica je bila dobra reklama najboljih timova u Srbiji, utakmica ABA lige na vrhunskom nivou. Vrlo važno za nas, pri rezultatu 26:35 da počnemo da igramo dobro u kontinuitetu, kasnije i nismo imali zaostatak. U poslednjih šest minuta Partizan je davao koševe sa penala. Na kraju, pokazali smo veliki karakter,  Mislim da su presudili detalji iz finiša. Samo je 1:0 moramo brzo da zaboravimo utakmicu i okrenemo se drugoj. Zahvalio bih se našim navijačima, napravili su odličnu atmosferu. Nisu bacali ništa na teren, ako je i bilo uvreda, ali ne razumem jezik.

Željko Obradović, trener Partizana, bio je ponosan na ekipi.

- Izvanredna utakmica, detalji su odlučili i čestitam Zvezdi na pobedi. Ponosan sam i zadovoljan kako je moja ekipa izgledala, daćemo sve od sebe u nastavku serije. Mnogo stvari bih mogao da iskomentarišem, ali ne želim da pričam. Samo ću da apostrofiram jednu stvar... Ako ljudi koji sede za zapisničkim stolom u najvažnijem napadu zaustave sat, onda je to veliki problem. To se desilo, ostalo je 24 sekunde napada i 11 sekundi za napad Zvezde. Nije normalno, neko o tome mora da povede računa, za sve ostalo ima vremena. Neke stvari su kristalno jasne - rekao je Željko Obradović nakon utakmice.