19.05.2024.

09:08

Foto: Starsportphoto

Sport

Nastavak drame ili Zvezdina "metla"!? Kladionice brutalno ponizile crveno-bele pred 3. meč finala! (FOTO)

Nakon prve dve utakmice finala, aktuelni vicešampion vodi sa 2:0 i ima tri meč lopte da nakon godinu dana pauze vrati pehar na Mali Kalemegdan. Prvu utakmicu u dvorani "Pionir" Zvezda je dobila na krilima Dejana Davidovca sa 85:82, dok je u narednom duelu prošle srede takođe slavio domaći tim, doduše, nešto lakše nego pre šest dana.

Dakle, ekipa Željka Obradovića ima imperativ pobede ako želi da ostane i dalje u trci za pehar, i nema nikakve sumnje da će svim silama krenuti po prvo jedan, a potom i po drugi trijumf. Sudeći po tradiciji, večerašnji meč dobiće Partizan, pošto u istoriji duela crveno i crno-belih u finalnim serijama ABA lige gost još uvek nema pobedu.

Informer

Otprilike tako razmišljaju i bukmejkeri. Prošle sedmice kvote na Zvezdu su bile oko 1,50 pred prvi, a oko 1,40 pred drugi meč. Kladionice su, ovog puta, još drastičnije na strani Partizana. Koeficijent da će Kevin Panter i društvo smanjiti na 2:1 u seriji iznosi u rasponu od 1,30 do 1,38, dok je na Zvezdu kvota oko 3,00 ili više.

Informer

Kvote pred večerašnji derbi

I ovaj meč imao je posebnu uvertiru, pošto su i sa jedne i sa druge strane izdvali saopštenja. Crno-beli su objavili dopis koji su dobili od ABA lige, gde se u ekspertizi tvrdi da su oštećeni u osam situacija tokom prvog meča sa crveno-belima. Sa druge strane, u Zvezdi su tu ekspertizu osporili i tvrde da nije merodavna, niti nezavisna.

Prepucavanja na obe strane bilo je i verovatno će biti u budućnosti, ali navijačima je najvažniji ishod večerašnjeg duela. Ako Partizan pobedi, imaće u utorak šansu da izbori majstoricu. Ako Zvezda pobedi, ovogodišnja ABA liga je završena i tim sa Malog Kalemegdana osvojiće titulu.