• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

15.05.2024

17:26

KRAJ: Zvezda povela sa 2:0 u finalu ABA lige!

ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarka

KRAJ: Zvezda povela sa 2:0 u finalu ABA lige!

Podeli vest

Uživo pratite drugi meč finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN  80:73 (17:19, 21:19, 23:19, 19:16)

Grad: Beograd
Dvorana: Aleksandar Nikolić
Sudije: Damir Javor, Uroš Obrknežević, Miloš Koljenšić

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Nedović, Gedraitis, Gilespi, Dos Santos
Trener: Janis Sferopulos

Partizan: Smit, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo
Trener: Željko Obradović

 

 

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Sada dva bacanja za Avramovića i kraj meča za Jaga i Bolomboja zbog pet ličnih. Polovičan učinak pleja Partizana - 80:73!

40. minut - Trojka Alekse Avramovića, Partizan smanjuje na šest poena razlike - 78:72! Odmah faul nad Lazićem...  Siguran je kapiten Zvezde! 

40. minut - Nakon promašaja Džejlina Smita počinje slavlje navijača u "Pioniru"! Zvezda ima devet poena prednosti, a do kraja je ostalo tek nešto više od 35 sekundi - 78:69!

39. minut - Faul u napadu pravi Jago Dos Santos, dobro se postavio Aleksa Avramović. 

39. minut - Novi promašaj Džejmsa Nanelija, kupi Branko Lazić defanzivni skok, a faul pravi Alen Smailagić i šalje Zvezdinog kapitena na liniju penala. Na drugoj strani dva bacanja ima Avramović, on je siguran - 78:69!

38. minut - Zvezda ima +10, do kraja je ostalo dva minuta - 77:67!

38. minut - Jak faul Pantera nad Bolombojem! Ponovo je centar crveno-belih ostao u "mis meč" siutaciji i sada to koristi, ali će penale izvesti nakon tajm-auta Željka Obradovića. 

38. minut - Uzvraća sada Kaboklo crveno-belima i na liniju penala šalje Miloša Teodosića. I on je polovičan - 75:67!

Foto: Starsportphoto

 

37. minut - Očigledno nas čeka penal-završnica! Sada je Nedović na liniju slobodnih bacanja poslao Bruna Kabokla, polovičan učinak Brazilca - 74:67!

36. minut - Ne pogađa Ledej za tri poena, na drugoj strani novi faul Džejlina Smita, sada na liniju penala ide Branko Lazić. Oba puta pogađa kapiten  Zvezde - 74:66!

36. minut - Seriju promašaja prekida Zek Ledej koji vraća loptu u obruč nakon što je neprecizan bio Bruno Kaboklo. Zvezda napada u leđa rivala, a na liniju penala ide Bolomboj nakon faula Smita. Siguran je centar crveno-belih - 72:66!

35. minut - Sudije menjaju odluku, biće običan faul! Ne koristi Partizan svoj napad, Jago je zaustavio Ledeja, ali ni Brazilac na drugoj strani ne uspeva da položi pod košem crno-belih. Miruju mrežice... 

35. minut - Nesportski faul Teodosića! Plejmejker Zvezde pokušao je da zaustavi Nanelija, ali su njihov kontakt sudije okarakterisale kao nesportski... Gledaće Javor i Obrknežević snimak. 

34. minut - Prekida seriju crveno-belih poenima pod košem Bruno Kaboklo - 70:64!

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

 

33. minut - Šest vezanih poena za Bolomboja i tri vezane asistencije za Teodosića! Puca po šavovima odbrana Partizana, tajm-aut Željka Obradovića - 80:72!

33. minut - Ponovo saradnja Teodosića i Bolomboja, sada centar Zvezde zakucava nakon asistencije plejmejkera - 68:62!

33. minut - "Zanimljiva" ideja Ponjitke... Poljak je pokušao da svuče šorc Džoelu Bolomboju, ali ga je prevario arbitar koji je stojao samo na korak od tog dešavanja. 

32. minut - Zaplesao je ponovo Miloš Teodosić, sada u ulozi asistenta za prve poene Džoela Bolomboja. Na drugoj strani je Ledej u teškoj situaciji nadmudrio Tompkinsa i iznudio dva penala - 66:62!

32. minut - Vraća to ekspresno na drugoj strani Trej Tompkis, ponovo je +4 - 64:61! Usledila je i dobra odbrana Rokasa Gedraitisa koji je zalepio Džejmsa Nanelija. 

31. minut - Četvrta trojka za Džejlina Smita! Hrvatski reprezentativac vuče crno-bele u ovim momentima - 61:60!

31. minut - Poslednji kvartal počinje faulom u napadu Bruna Kabokla! Brazilac je oduvao Teodosića pod košem i dao šansu Zvezdi da uveća svoju prednost pred odlučujućih 10 minuta. Na drugoj strani faul u napadu pravi Nemanja Nedović, sjajno se postavio Mateuš Ponjitka. 

Foto: Starsportphoto

 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Serija Partizana 5:0 u finišu trećeg perioda, ali prekida to Fredi Gilespi poenima pod košem - 61:57!

29. minut - Imala je Zvezda šansu da dodatno uveća svoju prednost, trojku je promašio Dos Santos i faulirao Ledeja. Sferopulos vadi Brazilca iz igre, a krilni centar Partizana pogađa dva penala - 59:52!

29. minut - Dobar odgovor crno-belih, trojku pogađa Džejlin Smit, ali kratkog je to daha. Istom merom vraća Miloš Teodosić - 59:50!

28. minut - Ponovo je "Pionir" proključao, sada je krivac za to Rokas Gedraitis! Litvanac pogađa trojku u tranziciji, prethodno je precizan bio i Miloš Teodosić. Zvezda je na +9 - 56:47! Mora tajm-auto da zove Obradović... 

27. minut - Upao je Mitrović u probleme sa faulovima, od ranije ih ima Bolomboj, sada je na parketu Gilespi. Kažnjava to odmah Bruno Kaboklo i trojkom prekida seriju Zvezde - 51:47!

27. minut - Siguran je sa linije penala Luka Mitrović nakon faula Pi-Džeja Doužera, Amerikanac je potom neprecizan na drugoj strani, nastavlja se prazan hod Partizana - 51:44!

26. minut - Nižu se greške Miloša Teodosića, sada čistu loptu šalje u aut. Na sreću Crvene zvezde, faul u napadu pravi Kaboklo i poklanja novi posed domaćem sastavu. 

Foto: Starsportphoto

 

26. minut - Nakon TV tajm-auta katastrofalnu grešku pravi Ponjitka i loptu dodaje u ruke Dos Santosa. Otvorilo je to kontru Zvezde, faulom je zaustavljen Davidovac, ovoga puta pogađa jedno od dva penala - 49:44!

25. minut - Dva loša napada Partizana, koristi to Zvezda i poenima Davidovca iz kontre ponovo stiče osetniju prednost - 48:44!

25. minut - Sjajno čitanje igre Dejana Davidovca! Kupi heroj prve utakmice promašaj Bolomboja i pogađa uz faul Smailagića. Siguran je nakon toga i sa linije penala - 46:44!

24. minut - Serija grešaka na obe strane, promašaj Lazića, potom i Nanelija. Ipak, grešku kapitena Zvezda sa poludistance kažnjava Pi-Džej Doužer - 43:44!

24. minut - Siguran je sa linije penala Kevin Panter nakon faula Džoela Bolomboja, već tri lične ima centar Zvezde - 43:42!

23. minut - Novi faul u napadu Frenka Kaminskog, odmah ga iz igre vadi Željko Obradović, ali ne koristi to Zvezde pošto je Ledej zaleio Nemanju Nedovića, kontru crno-belih seče faulom Branko Lazić. 

23. minut - Pet poena za Jaga Dos Santosa u drugom poluvremenu, Brazilac je ostao potpuno sam na liniji za tri poena i surovo kaznio lošu odbranu Partizana - 43:40. 

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

 

22. minut - Pronašao je Kevin Panter ritam u finišu prvog poluvremena, a u tom stilu nastavlja i na startu drugog. Kaiten Partizana pogađa sa poludistance - 40:40, usledio je novi promašaj Dejana Davidovca. 

21. minut - Lepo je Jago Dos Santos iskoristio "livadu" koju mu je napravio Džoel Bolomboj i položio bez odbrane - 40:38! Na drugoj strani veliki promašaj Frenka Kaminskog... 

21. minut - Prvi napad u drugom poluvremenu za Crvenu zvezdu. 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Poeni Mateuša Ponjitke nakon ofanzivnog skoka za kraj prvog poluvremena - 38:38!

20. minut - Tri vezana poena za Bruna Kabokla sa linije penala, istopili su crno-beli prednost Zvezde - 38:36!

19. minut - Loš napad Partizana, ali još gori Zvezde na drugoj strani. Nema promene rezultata, do kraja prvog poluvremena ostalo je tačno minut i po. 

18. minut - Mis meč situacija za Nedovića protiv Smailagića, tera centra Partizana na faul i pogađa dva penala za prekid serije crno-belih - 38:33! 

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

 

18. minut - Serija Partizana 5:0 u režiji Kevina Pantera, raspucao se kapiten Partizana i naterao Sferopulosa da zatraži tajm-aut - 36:33!

17. minut - Polovičan je Doužer sa linije penala nakon što ga je bez lopte faulirao Jago Dos Santos. Amerikanac na drugoj strani faulira Teodosića pri šutu, ovoga puta je plej Zvezde oba puta pogodio - 36:28!

17. minut - Još poena za Nemanju Nedovića, menja Obradović čuvare na šuteru Zvezde, ali bez rešenja. Sada je prelako pobegao Džejmsu Naneliju - 34:27!

16. minut - Kratak prekid u "Pioniru"! Nakon borbe za loptu Kabokla i Mitrovića sudija je pokazao da posed ostaje za Partizan, ali je u autu zakačila Pi-Džeja Doužera. Tražio je proveru Sferopulos i to mu se isplatilo, napad je za Zvezdu! 

16. minut - Nastavlja Nemanja Nedović, već 17 poena ima šuter Zvezde, sada je napao Avramovića i ponovo prelako pogodio - 32:27! Svemu je prethodio faul u napadu Pi-Džeja Doužera. 

16. minut - Imao je Partizan napad za vođstvo, ali su trojke promašili Avramović i Ponjitka, surova kazna na drugoj strani preko Nemanje Nedovića - 30:27!

15. minut - Nakon minuta predaha precizan je bio Doužer, usledila je greška Jaga Dos Santosa - 28:27!

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

 

15. minut - Problem za Zvezdu... Miloš Teodosić je potpuno van ritma, sada mu čistu loptu krade Bruno Kaboklo. U tranziciji je Nedovića napao Doužer i iznudio dva penala, tajm-autom ovoga puta reaguje Sferopulos. 

14. minut - Dobra odbrana Treja Tompkisa, nagradio se u kontri trojkom, ali lopta izlazi iz obruča. Na drugoj strani ga je ponovo napao Ledej, ovoga puta je krilni centar Partizana iznudio dva penala  i pogodio - 28:25!

14. minut - Proključao je "Pionir"! Nakon velikog promašaja Tompkinsa do lopte je stigao Nedović i dao priliku za popravni Amerikancu koji ovoga puta cepa mrežicu - 28:23! 

Tajm-aut za klupu Partizana, Zvezda je u strahovitom naletu! 

13. minut - Napao je Tompkis sa niskog posta Ledeja i pogodio sa poluditance, na drugoj strani novi promašaj Kevina Pantera - 23:25! Potpuno van ritma je kapiten Partizana i vadi ga Željko Obradović iz igre. 

13. minut - Nedović! Pali "Pionir" Nemanja novim polaganjem uz faul, ovoga puta ga je na nedozvoljen način zaustavio Kevin Panter - 23:23! Iznudio je potom Nedović i faul u napadu Mateuša Ponjitke... 

12. minut - Opterećeni su faulovima centri Zvezde, sada je ličnu zaradio Gilespi i na liniju penala poslao Aleksu Avramovića. Srpski reprezentativac pogađa oba penala - 20:23!

Foto: Starsportphoto

 

12. minut - Izuzetna rola Nemanje Nedovića! Šuter Zvezde sada je iznudio faul Avramovića i pogodio, a potom iskoristio i dodatno slobodno bacanje - 20:21!

11. minut - Nova greška Teodosića... Kažnjava to Alen Smailagić i seče dodavanje ka Gilespiju, a potom u kontri zakucava - 17:21!

11. minut - Lako je Teodosić došao u poziciju za šut, ali već treći promašaj za plejmejkera crveno-belih, ostaje 17:19!

Crvena zvezda je prvu četvrtinu završila sa dobrim rezultatom ako se pogleda procenat šuta domaćeg sastava. Četa Janisa Sferopulosa za tri poena šutira 2/10...

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Prvi promašaj Pi-Džeja Doužera večeras, uspeo je Fredi Gilespi da zaustavi Partizanovog Amerikanca. Imala je Crvena zvezda poslednji napad, koristi to Miloš Teodosić i tera Nanelija na faul, polovičan je iskusni plej sa linije penala - 17:19!

9. minut - Polovičan učinak Alena Smailagića sa linije penala, na drugoj strani dva vezana promašaja za Nemanju Nedovića što koristi Ponjitka i uvećava rednost Partizana - 16:19!

8. minut - Kaznio je Jago Dos Santos loše vraćanje Džejlina Smita u odbranu, napao i pogodio uz faul hrvatskog reprezentativca. Siguran je potom Brazilac i sa linije penala - 16:16!

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

 

8. minut - Prekida nalet Partizana Branko Lazić nakon atraktivne asistencije Luke Mitrovića, ali na kratko pošto je u kontri precizan bio Pi-Džej Doužer - 13:16!

7. minut - Serija crno-belih 8:0 i nova trojka za goste! Sada je iz ugla precizan bio Zek Ledej - 11:14!

7. minut - Evo je i prva trojka za Partizan večeras, Džejlin Smit cepa mrežicu iz ugla i donosi izjednačenje crno-belima - 11:11. Tri slaba napada Zvezde nakon Obradovićevog tajm-auta... 

6. minut - Lep potez Franka Kaminskog koji je napao Mitrovića i pogodio pod košem - 11:8!

6. minut - Zapalila se ruka Nemanje Nedovića! Šuter Zvezde pogađa trojku i već ima sedam poena, sa tim učinkom završio je prvu utakmicu. Mora tajm-autom da reaguje Željko Obradović - 11:6! 

5. minut - Potencijalni problem za Zvezdu mogle bi da budu dve lične greške koje je zaradio Džoel Bolomboj. Mora Sferopulos da reaguje i na parket šalje Luku Mitrovića. 

5. minut - Za razliku od prvog meča kada je Nedović bio skroman, večeras dobro utakmicu otvara bivši srpski reprezentativac. Ponovo je Nemanja prelako prošao pored Pantera i položio za 8:6!

4. minut - Prva trojka Zvezde večeras, ostao je sam u uglu Branko Lazić i pogodio. Kratko je trajalo vođstvo crveno-belih, ekspresno na drugoj strani uzvraća Frenk Kaminski pored Bolomboja - 6:6!

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Divan potez Nemanje Nedovića koji je ukrao čistu loptu Panteru, a potom položio u kontri - 3:4. Usledila je još jedna dobra odbrana crveno-belih, domaćin kreće u napad po prvo vođstvo večeras. 

3. minut - Evo ih prvi poeni za crveno-bele večeras. Siguran je sa linije penala bio Dejan Davidovac nakon što ga je faulom zaustavio Kevin Panter. Prethodno je kapiten Partizana promašio polaganje nakon prodora - 1:4!

2. minut - Napao je Doužer sa niskog posta Jaga Dos Santosa i iskoristio svoju visinsku prednost za 4:0. Pokušao je istim receptom Bolomboj da postigne prve poene za Zvezdu - nije uspeo, a potom grešku u koracima pravi Džejms Naneli. 

1. minut - Kao i pre dva dana, Pi-Džej Doužer poenima sa poludistance otvara utakmicu, na drugoj strani prvi promašaj Dejana Davidovca u finalnoj seriji - 0:2!

1. minut - Utakmica je počela, obezbedio je Bolomboj prvi napad za svoju ekipu, ali Jago Dos Santos nije uspeo da je stigne nakon podbacivanja. 

Petorka Crvene zvezde za večeras - Dos Santos, Nedović, Lazić, Davidovac, Bolomboj. Za Partizan utakmicu otvaraju - Panter, Naneli, Doužer, Ledej i Kaminski. 

Pre meča

19:23 - Velike ovacije navijača dobio je centar Mege Uroš Plavšić koji će od naredne sezone nastupati za Crvenu zvezdu! 

Foto: Starsportphoto©

 

19:20 - Počelo je predstavljanje dve ekipe, paklena atmosfera u dvorani "Aleksandar Nikolić"! 

Foto: Starsportphoto©

 

19:18 - Žestok doček za Željka Obradovića po izlasku na parket "Pionira". 

19:14 - Utakmicu u "Pioniru" pratiće i srpski reprezentativac - Boriša Simanić čiji je dolazak u dvoranu izazvao oduševljenje među navijačima Crvene zvezde. 

19:10 - Oba tima izašla su na zagrevanje! Očekivano - za košarkaše Partizana zvižduci, za crveno-bele ovacije. 

19:04 - Sportski direktor FK Crvena zvezda - Mitar Mrkela, bodriće večeras košarkaše u "Pioniru". U dvoranu su nedavno stigali Marko Pantelić i Mihajlo Pjanović koji su pratili i prvi finalni meč regionalnog takmičenja. 

 

19:02 - Sudijsku trojku večeras čine - Damir Javor, Uroš Obrknežević i Miloš Koljenšić. Delegiranje Javora nije se dopalo crveno-belima... 

18:56 - Navijači su ispred "Pionira" aplauzima pozdravili košarkaše Crvene zvezde pri dolasku na utakmicu, najviše ovacija dobio je Miloš Teodosić. 

 

 

18:51 - Nakon prve finalne utakmice oba trenera bila su saglasna da su detalji prelomili rezultat i pobedu doneli Crvenoj zvezdi. 

18:45 - Polako počinje navijanje u "Pioniru", tribine su gotovo ispunjene do poslednjeg mesta, a ekipe će uskoro izaći na zagrevanje. 

18:40 - Sa druge strane, u sastavu Partizana nema promena. Evo i Obradovićevih 12 za drugu finalnu utakmicu: Smit, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo!

Foto: Informer

 

18:38 - Kao što je najavljeno, Džavonte Smart menja Nikolu Topića u sastavu Zvezde za večeras. Janis Sferopulos odlučio se za sledećih 12: Smart, Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Nedović, Gedraitis, Gilespi, Dos Santos! 

18:32 - Fotografije košarkaša Partizana sa dolaska na utakmicu: 

 

 

18:30 - Željko Obradović doneo je odluku da van tima za drugi meč ostavi Ognjena Jaramaza i Balšu Koprivicu. Tandem povremenih srpskih reprezentativaca nije bio u kombinaciji ni za prvu utakmicu igranu u ponedeljak. 

18:27 - Džavonte Smart zameniće Nikolu Topića u sastavu Crvene zvezde večeras! Amerikanac je izašao na zagrevanje i dobio velike ovacije navijača u "Pioniru". 

18:25 - Očekivano - najviše uvreda stiglo je na račun sportskog direktora Partizana - Zorana Savića! 

18:20 - Do početka utakmice ostalo je maloš više od sat vremena, a tribine "Pionira" gotovo da su popunjene. I večeras će crveno-beli imati ogromnu podršku navijača. 

Foto: Informer

 

18:15 - Sada se na udaru navijača Crvene zvezde našao i Zek Ledej. Amerikanac već neko vreme "ratuje" sa pristalicama večitog rivala. 

18:12 - Ništa bolje po izlasku na zagrevanje nije se proveo ni Aleksa Avramović. 

18:10 - Prvi se na parketu "Pionira" pojavio Alen Smailagić, naravno, centra Partizana nisu lepo dočekali navijači Crvene zvezde. 

18:02 - Sigurno je da će u odnosu na prvi meč Janis Sferopulos morati da napravi jednu prinudnu izmenu pošto je povredu kolena obnovio Nikola Topić. Prema poslednjim najavama - svi drugi košarkaši Zvezde i Partizana spremni su za drugi čin finala. 

Foto: Starsportphoto©

 

17:56 - Košarkaši Partizana stigli su u dvoranu "Aleksandar Nikolić" pod policijskom pratnjom. 

17:50 - Ovako je to izgledalo pre dva dana u "Pioniru". 

17:44 - Izabranici Janisa Sferopulosa imali su deblje živce u završnici prvog susreta, tada je Dejan Davidovac sa četiri pogotka sa linije slobodnih bacanja odbio poslednji nalet Partizana i osigurao pobedu crveno-belima. 

17:40 - Crvenu zvezdu je u prvom meču sa 18 poena predvodio Jago Dos Santos, Miloš Teodosić i Luka Mitrović dodali su 14. Sa druge strane, Džejms Naneli bio je posebno raspoložen sa 27 koševa, a pratio ga je Kevin Panter sa 13. 

17:36 - Košarkaš Crvene zvezde Trej Tompkis stigao je na utakmicu, a ispred hale dobio je ogromne ovacije navijača. Amerikanac je u prvom meču pružio skromnu partiju pošto se za bezmalo šest minuta na parketu nije upisao u listu strelaca. 

17:32 - Najavljeno - učinjeno! Navijači koji ostanu bez mesta u dvorani "Aleksandar Nikolić" imaće mogućnost da utakmicu između Crvene zvezde i Partizana prate ispred "Pionira" na velikom video bimu koji je postavljen. 

Foto: Informer

 

17:30 - Iako je do utakmice ostalo dva sata, ispred "Pionira" se kao i u ponedeljak već formirala ogromna gužva. Navijači jedva čekaju da zauzmu svoja mesta pred drugi čin večitog derbija u borbi za trofej. 

Foto: Informer

 

17:26 - Košarkaši Crvene zvezde slavili su u prvom meču sa 85:82 i tako poveli u finalu regionalnog takmičenja. Opširnije - OVDE

17:25 - Dobro došli na lajv prenos drugog meča finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. Sve detalje sa ove utakmice uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija