Autor: Informer.rs

14.06.2022.

06:48

Foto: USA Today

Sport

LUDNICA U SAN FRANCISKU, VORIORSI NADOMAK PRSTENA! Desilo se nešto neverovatno, Kari nije pogodio trojku! Ali, odmenio ga je Vigins... (VIDEO)

Ono što nikome nije promaklo jeste činjenica da Stef Kari prvi put u karijeri u plej-ofu nije dao nijednu trojku. Imao je devet pokušajA i svaki je promašio, pa je tako prekinuo seriju od 132 plej-of utakmice makar s jednom trojkom. Takođe, okončan je i Karijev niz od 233 meča sa barem jednom ubačenom trojkom.

Imao je ko da ga odmeni. Voriorse je ovog puta predvodio Endru Vigins sa 26 poena, 12 skokova i po 2 asistencije i ukradene lopte, Klej Tompson ubacio je 21 poen, a pomenuto Stef Kari dodao je 16 poena, 3 skoka i 8 asistencija.

Informer

Stef Kari bez trojke

Nemanja Bjelica nije šutirao za koš za pet minuta u igri,  Geri Pejton II je meč sazvršio sa 15 poena, a Džordan Pul sa 14 poena, dok je Drejmond Grin imao na kraju  8 poena.

Najefikasniji kod Seltiksa bio je baš Tejtum sa 27 poen uz 10 skokova i 4 asistencije, Markus Smart imao je 20 poena, a dva manje dodao je Džejlen Braun.

Vredim pomenuti da se Boston vratio nakon što je na poluvremenu gubio sa 12 poena razlike, odigrao je strašnu treću deonicu i napravio preokret. Ali, Voriorsi nisu dozvolili iznenađenje na svom parketu. U poslednjoj četvrtini su završili posao i sada su nadomak šampionskog prstena.

U narednom duelu očekuje nas žestoka borba. Seltiksi neće tek tako odustati i odreći se šanse  da pred svojim navijačima izbore sedmi susret i ostanu u igri za prvi pehar još od 2008. godine.  Eventualna majstorica igraće se u ponedeljak u San Francisku.