Autor: Informer.rs

22.05.2023.

08:45

Foto: EPA-EFE

Sport

NA PRAGU ČUDO NEVIĐENO U NBA LIGI! Ovo niko nije uradio, Denver i Majami "METLOM" zakazuju finale?

Majami Hit predvođen Džimijem Batlerom i Denver Nikolom Jokićem stigli su nadomak finala sezone i borbe za titulu. 

Pored toga što biljiraju, na ruku im ide i tradicija. Nijedna ekipa u istoriji NBA plaj-ofa nije uspela da se vrati nakon zaostatka od tri utakmice. Njujork Niksi 1951. godine, Portland 2003. i Denver 1994. godine bili su najbliži tome, pošto su sa tri pobede u nizu, uspeli da dođu do egala, ali na kraju su ipak u majstorici slavili Ročester, Dalas i Juta. 

Informer

 

Takođe, ovo bi mogla da bude istorijska sezona, jer bi oba konferencijska finala mogla da se završe "metlom", odnosno s pobedama dve ekipe od 4:0. U finalu konferencije 1957. Boston je pobedio Sirakuz 3:0, a St. Luis je bio boji od Mineapolisa 3:0.

Informer

 

Naredni meč Denvera i Lejkersa na programu je u noći između ponedeljka i utorka, od 02.30 ujutru, do će u noći između utorak i srede Boston imati šansu da se revanšira Majamiju i spreči elininaciju bez dobijenog meča.

- Verujem mojim saigračima. Koldvel-Pop je bio odličan, Brus Bran sa klupe, Majkl Porter Džunior...Odbrana nam je bila vrhunska. Uopšte nisam sumnjao u saigrače nijedanog sekunda. O ovome nisam ni mogao da sanjam. Svaki dan mi je kao u raju, uživam u momentu - kazao je Jokić posle treće pobede Denvera.