Autor: Informer.rs

28.05.2023.

09:43

Foto: EPAIMAGES

Sport

OVO JE DOKAZ DA JE MAJAMI OPLJAČKAN! Sudije poklonile Bostonu vreme za poslednji napad! (FOTO/VIDEO)

Boston Seltiksi slavili su na Floridi sa 104:103 u šestom meču finala Istočne konferencije NBA lige, obrisali tako prednost Majamija od 3:0, izjednačili na 3:3 u seriji i nalaze sa na korak do istorijskog poduhvata.

Naime, nijedan tim u istoriji najjače košarkaške lige sveta nije se vratio iz zaostatka od 3:0, a 150 timova pokušavalo je to da uradi pre Bostona.

Međutim, priliku da pišu istoriju Seltiksi ne bi dobili da nije bilo grube greške sudijske trojke koju je predvodio Zek Zarba, a pomagali su mu Džoš Tajven i Džejms Vilijams.

Informer

Sudija Zek Zarba sa Lebronom Džejmsom

Pogotku Derika Vajta prethodio je faul nad Džimijem Batlerom pri vođstvu Bostona 102:100 na, činilo se tri sekunde do kraja meča.

Informer

Džimi Batler u duelu sa Robertom Vilijamsom

Batler je bio hladan kao špricer, ubacio sva tri slobodna bacanja i doneo domaćinu prednost 103:102. Međutim, naknadni pregled snimka utvrdio je da se faul nad najboljim igračem Majamija dogodio najmanje na 2,7 sekundi do kraja.

Informer

Trenutak kada je fauliran Batler

To znači da je sudijska trojka poklonila gostima tri desetinke, što je bilo i više nego dovoljno jer je Vajt pogodio za trijumf Bostona na svega desetinku pre isteka vremena.

Seltiksi su tako ostali u igri za istorijski preokret i plasman u finale NBA lige, a za to će im biti potreban trijumf u sedmom i odlučujućem meču u Bostonu.

Ta utakmica na programu je u noći između ponedeljka i utorka u 2.30, a nakon nje biće poznat rival Denver Nagetsa i Nikole Jokića za titulu NBA šampiona.