• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2023

06:22

OD OVOGA MOŽE DA SE RIKNE! Boston uz zvuk sirene do 3:3! Seltiksi se vratili posle 0:3 i mogu da ispišu istoriju NBA lige! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

OD OVOGA MOŽE DA SE RIKNE! Boston uz zvuk sirene do 3:3! Seltiksi se vratili posle 0:3 i mogu da ispišu istoriju NBA lige! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Bostona su poenima uz zvuk sirene savladali Majami Hit 104:103, u šestoj utakmici finala Istočne konferencije, pa će majstorica odlučiti ko će na megdan Denver Nagetsima u finalu NBA lige.

Majami je posle tri pobede vezao tri poraza, pa Seltiksi imaju šansu da pred svojim navijačima urade što niko u istoriji NBA lige nije. Da preokrenu seriju od 0:3 do 4:3.

Pobedom uz zvuk sirene Boston je postao četvrti tim koji je u istoriji NBA uspeo da nadoknadi 0:3. Pre Seltiksa su se vratili samo Niksi 1951, Denver 1994. i Portland 2003. godine. Ali, Boston ima šansu da uradi ono što oni nisu, da postane prvi klub koji je posle 0:3 režirao i potpuni preokret.

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 


Imao je Majami tri sekunde pre kraja prednost 103:02. Činilo se da je sve gotovo, ali Seltiksi nisu tako mislili. Markus Smart je preuzeo odgovornost i iz teške situacije šutirao za tri poena i promašio. Međutim, ležernost u odbrani se osvetila Majamiju, Derik Vajt je samo stotinku pre sirene postigao dva poena i doneo svom timu veliku pobedu i majstoricu.

Foto: Tanjug/AP

 

Seltikse je u četvrtoj utakmici predvodio Džejson Tejtum. Održavao je Boston prednost tokom cele utakmice i pred poslednju četvrtinu imao sedam poena viška. Onda je usledila drama u finišu meča. "Povampirio" se Majami, Batler je vratio Hit u utakmicu, usledila je već opisana triler završnica meča, koja je pripala gostima. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tejtum sa 31 poenom, Braun je ubacio 26, Smart 21, a junak Vajt 11 poena.  Kod Majamija, Batler je postigao 24 poena, ali je iz igre šutirao očajnih 5-21.

 

Sedma utakmica je na programu u noći između ponedeljka i utorka u 02.30, a Boston je domaćin.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija